. Ma Andrea napja van.
Hírös 7 - Új brandet épít Kecskemét
2016-08-10 17:44:41
Hírös 7 - Új brandet épít Kecskemét

Hírös 7 - Új brandet épít Kecskemét

Idén augusztus 19-28. között rendezi meg Kecskemét a legnagyobb múlttal rendelkező, egyben legrangosabb fesztiválját, a Hírös Hetet. A közkedvelt, hagyományos programok mellett számos új elemmel találkozhat az érdeklődő, a fesztivál pedig új arculatot kap. A cél az, hogy a Hírös Hét négy éven belül valódi turisztikai vonzerőt jelentsen Kecskemét számára.

 

 

 

A programsorozatot ismertető sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere így fogalmazott: „Fontos, hogy megteremtsük az ide látogatók számára magát a motivációt, megmutassuk, hogy miért is érdemes felkeresniük ezt a várost. Ehhez jól kell sáfárkodnunk két erősségünkkel: a földrajzi elhelyezkedéssel és a hagyományinkkal. Utóbbi esetében építenünk kell arra, hogy Hírös Hét - bár nem minden esztendőben rendezték meg - 1934 óta létezik. Ettől az évtől új időszámítás kezdődik a Hírös Hét történetében, hiszen a rendezvényt termékként kezeljük. Ehhez új arculatot hoztunk létre és modern értékesítési csatornákat vonunk be. Kiemelkedő cél a közösségek összekovácsolása is, legyen szó kerékpárosokról, néptáncosokról, nemzetiségekről, hiszen ezzel erősítjük a kecskeméti öntudatot.


A struktúra fokozatos átalakításával tudjuk elérni azt, hogy az egykor mezővárosból modern ipari várossá átalakuló Kecskemétnek legyen egy országosan ismert nagyrendezvénye.


Idén elsősorban az igényes arculat kialakítása jelzi a változást. Jövőre viszont már megteremtenénk a regionális vonzerőt,, bevonnánk a Dunántúlt. 2018-ra tervezzük az országos hírű kulturális fesztivál kialakítását szabadtéri színpadokkal, kifejezetten Kecskemétre készülő programokkal, természetesen a hagyományos programok megtartása mellett. 2019-re pedig elérnénk a végső célt: egy nemzetközi hírű fesztiválváros imázsának kialakításával, amely egyedi zenei, színházi, irodalmi élményeket kínál."


Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató az idei programok kapcsán kiemelte: „Tartjuk azt a struktúrát, amelyben a város számára fontos események, évfordulók, rendezvények helyet kapnak - idén például a Katona József Emlékév -, mellette pedig minden este olyan nagyzenekaros koncertekkel készülünk - Szent István musical Egyházi Gézával, Vastag Tamás, Gájer Bálint, Ocho Macho, Kovács Kati, Geszti Péter - amelyek képesek még magasabb színvonalon bemutatni a zenei sokszínűséget.  A tér berendezésében is már számos új elem megtalálható, ilyen lesz például a nagyszínpad melletti lelátó.


A Hírös Hét népszerű hagyományai között jelentős szerep jut a felvonulásoknak, így az eddig is népszerű babakocsis felvonulást és a Hírös Vágta felvonulást idén a naponta látható huszár felvonulás és a kerékpárosok felvonulása egészíti ki.


A fesztiválprogram hangsúlyos eleme idén is a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, amelyet új helyszínen, a Hírös Forrás szökőkútnál rendezi meg Kecskeméten az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. A kiállításon a térség 17 települése több mint 170 kiállító terményeit mutatja be, 12 kézműves munkájába nyernek betekintést, 22 kulturális csoport produkcióját láthatják az érdeklődők."


A Hírös Hetet az immár negyedik alkalommal megrendezett Hírös Vágta - a Nemzeti Vágta előfutama - zárja, amelyről Mondok József, a Fogathajtó Vb. Kft. ügyvezetője így nyilatkozott: „Az elmúlt évhez hasonlóan az eseménynek ismételten a Rudolf laktanya ad helyet. A nap a huszártábor felállításával indul, majd a felvonulást követően kezdődnek az előfutamok. A nap folyamán a lovashagyományok bemutatása jelentős szerepet kap, lesz karüsszel, agárverseny, nemzetiségi huszár vágta, és természetesen kishuszár vágta, hiszen ez utóbbi segítéségével a felnövekvő generációval szeretnénk megszerettetni a lovassportot."


A Hírös Hét Fesztivál idei támogatói: Kecskemét, Megyei Jogú Város, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Félegyházi Pékség Kft., UNIQA Biztosító Zrt., Hovány Csoport, McDonald's Kft., Malom Központ, Malom Parkoló Kft., OTP Bank Nyrt., Szentkirályi Ásványvíz Kft., Bácsvíz Zrt., VER-BAU Kft.


Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.:

"A kecskeméti Hírös Hét Fesztivál évek óta minőségi programokkal várja a kecskeméti lakosokat és a régióból, illetve a távolabbról érkező vendégeket. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára is nagy hangsúlyt fektet a város és a régió kulturális életének támogatására, így a fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy megmutassuk a közös értékeket, és együtt ünnepeljünk a várossal és az itt lakókkal a Hírös Hét Fesztivál során, illetve a Hírös Lovas Fesztiválon. 

 

Félegyházi Pékség Kft.:

„A Félegyházi Pékségnél kiemelten fontosnak tartjuk a megújult Kecskeméti Hírös7 Fesztiválon való részvételt és az arany fokozatú támogatói szerepvállalást. Lehetőségként tekintünk rá, ezzel szeretnénk köszönetünket kifejezni a város polgárainak és a hűséges vásárlóinknak, hiszen 13 évvel ezelőtt Kecskeméten nyitottuk meg első pékáru mintaboltunkat. Bízunk abban, hogy a többi támogatóval összefogva még színesebbé tudjuk varázsolni ezt a nagy múltra visszatekintő, mégis megújuló Kecskeméti Hírös7 Fesztivált."

 

 

Utoljára frissítve: 2016-08-10 17:47:00

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>