. Ma Márk napja van.
Háziorvosi rendelőt avattak Kecskeméten
2014-09-01 12:33:23
Háziorvosi rendelőt avattak Kecskeméten

Háziorvosi rendelőt avattak Kecskeméten

Új háziorvosi körzetet és a hozzá tartozó rendelőt avattak fel hétfő délelőtt a Széchenyivárosban. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere és Engert Jakabné, a terület önkormányzati képviselője is.







A kecskeméti Pajzs Patika Bt. 2001-ben 2 orvosi rendelőnek alkalmas helyiséget alakított ki a Győzelem u. 11. szám alatt, melyeket az önkormányzat részére ajánlott fel ingyenes használatra. Mostanáig az egyik rendelőben üzemelt háziorvosi szolgálat működött, a másikat azonban – körzet híján – nem háziorvosi rendelőként működtették, hanem egy szemészorvos bérelte. Ez a helyzet változott mától, azaz szeptember 1-től, amikor egy új körzet kialakításával Dr. Szabolcs Katalin kezdhette meg a szemész orvosi rendelőben a praxisát. A rendelési idő: H-Sz-P: 8.00-12.00-ig, K-CS: 13.00-17.00-ig.

 

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETI A KÉPGALÉRIÁT!

 

- A háziorvosok közvetlen környezetében, a Széchenyivárosban a lakosság száma folyamatosan és dinamikusan növekszik, mivel a Domb lakóparkban új lakásokat adnak át, a beköltözések pedig itt és a Márihegyben is folyamatosak. Erre a problémára megoldás az új felnőtt háziorvosi körzet kialakítása, amit Engert Jakabné képviselő asszony kezdeményezett. Az orvosi rendelő kialakítása a ma elvárt egészségügyi igényeknek megfelelő. Sok sikert kívánok a doktörnőnek. Én bízom benne, hogy népszerű lesz ez a rendelő – mondta a mai megnyitón Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, aki a kislányát gyermekorvosi körzetbe ebbe az orvosi rendelőbe hordja. Így személyes tapasztalatai is vannak arról, hogy szükség volt már az új körzet kialakítására, hogy csökkenhessen a rendelőben a zsúfoltság.

A Pajzs Patika Bt. egyébként a háziorvosi tevékenységre alkalmas helyiségét továbbra is 15 évre ingyenesen ajánlotta fel körzeti orvosi rendelőnek az önkormányzat részére.

 

A kialakítandó körzetben a lakosságszám 1248 fő, amely tartalmaz külterületi részeket is: egyebek között a Belsőnyír tanya területet.

 

A körzethez tartozó utcák:

0321. sz. felnőtt háziorvosi praxis

 

A

B

C

1.

Közterület neve

Házszám

Rendelés helye

2.

BAKÓCZ TAMÁS

utca

teljes

Győzelem u. 11.

3.

BELSŐNYÍR

tanya

páratlan 1-149.

4.

BELSŐNYÍR

tanya

páros 2-150.

5.

DOMBY LAJOS

utca

teljes

6.

ILLYÉS GYULA

utca

teljes

7.

KÁROLI GÁSPÁR

utca

teljes


Utoljára frissítve: 2014-09-01 12:35:45

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>