. Ma Jusztina napja van.
Hat év fegyházbüntetést kapott a fegyőr
2012-06-19 14:17:10
Hat év fegyházbüntetést kapott a fegyőr

Hat év fegyházbüntetést kapott a fegyőr

Hat év fegyházbüntetésre ítélték kedden (június 19-én) Kalocsán azt a 21 éves korábbi állampusztai fegyőrt, aki fegyveres rablást követett el novemberben. Az ítéletet a vádat képviselő ügyész elfogadta, T. Szabolcs és az ügyvédje viszont enyhítésért fellebbeztek.

Mint korábban már hírt adtunk róla (előző cikkünk ITT >) 2011. november 22-én este 7 óra körül fekete ruhába öltözött férfi tért be a nonstop nyitva tartó kalocsai játékterembe. Fekete sapkát viselt, és kapucnis pulóvert, az arcát fekete sállal takarta, fekete kesztyűs kezében pedig egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetett. Földre parancsolta a drinkbárban tartózkodó két vendéget, az alkalmazottaknak pedig átnyújtott egy reklámszatyrot, és a fegyverrel fenyegetve őket a bevételt követelte. Mintegy 315 ezer forinttal menekült el a helyszínről. A bűncselekmény során szerencsére senki sem sérült meg.


December 30-án önként adta fel magát a rabló, akit legyőzött a lelkiismerete. Kiderült, hogy a T. Szabolcs, az Állampusztai Börtön fegyőre követte el a rablást.

 

A 21 éves férfi a múlt héten kezdődött tárgyaláson azzal védekezett, hogy uzsorakölcsönnel zsarolta és életveszélyesen fenyegette egy smasszer kollégája, ezért kényszerült végül arra, hogy elkövesse a bűncselekményt. Dr. Sárközy Szabolcs bírói tanácsa ma kihallgatta tanúként a vádlott által megnevezett fegyőrt is. Aki tagadta, hogy üdülési csekkeket adott volna kollégájának azzal, hogy adja el ezeket, majd ezt követően uzsorásként zsarolta volna. Arra a kérdésre pedig, hogy miért hívta akkor olyan sokszor T. Szabolcsot és miért küldött neki sms-eket, a tanú azt válaszolta: okostelefonja van, amelyik néha kiszámíthatatlan. Előfordul, hogy kör-esemeseket küld.

 

Mivel egyébként - ha igaz is lenne, amivel T. Szabolcs védekezik - a fegyőr a rablást ténylegesen elkövette, ezért a bíróság bűnösnek találta. Hat évet kapott. Az ítélet fellebbezés miatt nem jogerős. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd a büntetőügyben.


KORÁBBI CIKKÜNK:

Rablással vádolják az állampusztai fegyőrt

Utoljára frissítve: 2012-06-19 16:14:31

További híreink
Vonat elé hajtott egy kerti traktor Tiszaalpáron
A traktort vezető fiatal férfi súlyosan megsérült.
2020-01-05 19:51:18, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Petárdázástól megriadt marhák miatt zárták le az M5-ös autópályát
Súlyos balesetet okozhattak volna az autók között szaladgáló állatok.
2020-01-01 22:42:24, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Hamar elfogták az újévi kiskunmajsai gázolót
Részegen elütött két embert, majd mintha mi se történt volna, továbbhajtott.
2020-01-01 16:43:13, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón jelentette be, hogy szeptember 1-tő...
Bővebben >>