. Ma Eszter napja van.
Hat év fegyházbüntetést kapott a fegyőr
2012-06-19 14:17:10
Hat év fegyházbüntetést kapott a fegyőr

Hat év fegyházbüntetést kapott a fegyőr

Hat év fegyházbüntetésre ítélték kedden (június 19-én) Kalocsán azt a 21 éves korábbi állampusztai fegyőrt, aki fegyveres rablást követett el novemberben. Az ítéletet a vádat képviselő ügyész elfogadta, T. Szabolcs és az ügyvédje viszont enyhítésért fellebbeztek.

Mint korábban már hírt adtunk róla (előző cikkünk ITT >) 2011. november 22-én este 7 óra körül fekete ruhába öltözött férfi tért be a nonstop nyitva tartó kalocsai játékterembe. Fekete sapkát viselt, és kapucnis pulóvert, az arcát fekete sállal takarta, fekete kesztyűs kezében pedig egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetett. Földre parancsolta a drinkbárban tartózkodó két vendéget, az alkalmazottaknak pedig átnyújtott egy reklámszatyrot, és a fegyverrel fenyegetve őket a bevételt követelte. Mintegy 315 ezer forinttal menekült el a helyszínről. A bűncselekmény során szerencsére senki sem sérült meg.


December 30-án önként adta fel magát a rabló, akit legyőzött a lelkiismerete. Kiderült, hogy a T. Szabolcs, az Állampusztai Börtön fegyőre követte el a rablást.

 

A 21 éves férfi a múlt héten kezdődött tárgyaláson azzal védekezett, hogy uzsorakölcsönnel zsarolta és életveszélyesen fenyegette egy smasszer kollégája, ezért kényszerült végül arra, hogy elkövesse a bűncselekményt. Dr. Sárközy Szabolcs bírói tanácsa ma kihallgatta tanúként a vádlott által megnevezett fegyőrt is. Aki tagadta, hogy üdülési csekkeket adott volna kollégájának azzal, hogy adja el ezeket, majd ezt követően uzsorásként zsarolta volna. Arra a kérdésre pedig, hogy miért hívta akkor olyan sokszor T. Szabolcsot és miért küldött neki sms-eket, a tanú azt válaszolta: okostelefonja van, amelyik néha kiszámíthatatlan. Előfordul, hogy kör-esemeseket küld.

 

Mivel egyébként - ha igaz is lenne, amivel T. Szabolcs védekezik - a fegyőr a rablást ténylegesen elkövette, ezért a bíróság bűnösnek találta. Hat évet kapott. Az ítélet fellebbezés miatt nem jogerős. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd a büntetőügyben.


KORÁBBI CIKKÜNK:

Rablással vádolják az állampusztai fegyőrt

Utoljára frissítve: 2012-06-19 16:14:31

További híreink
Meghalt Markó Iván
75 éves korában meghalt Markó Iván, írja a Blikk. Markó Iván 1967-ben végzett az Állami Balett Intézetben. A Magyar Állami Operaház tagja, 1971-től a magántáncosa lett. N...
2022-04-21 12:01:39, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Egy fejezet a Csaba kút történetéből
A Leányfalu felett nemrég közpénzből rendbe hozott Csaba kútnak különös története van.
2022-04-19 19:41:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kihagyhatatlannak ígérkezik az idén végre megtartandó Sziget-fesztivál
Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, a nemzetközi EDM szcéna élbolyába tartozó Calvin...
2022-03-16 18:16:01, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A főpolgármester azt is mondta, elég kényszeredett volt a miniszterelnök-jelöltsége, és nem ért egyet azzal a ...
Bővebben >>