. Ma Márk napja van.
Hajdú László 72,8 km-t úszott le a 24 óra alatt
2015-03-01 16:04:48
Hajdú László 72,8 km-t úszott le a 24 óra alatt

Hajdú László 72,8 km-t úszott le a 24 óra alatt

Csodálatos úszás-ünnep lett a Kecskeméti Fürdőben a 24 órás Univer úszásból. A vasárnap 11 órai záráson fergeteges volt a hangulat: ovációval ünnepelték a több ezer résztvevőt, és köszöntötték azt az 5 sportolót, akik 24 órát teljesítettek. A kecskeméti úszó legenda, Hajdú László (a fotón középen) 72.8 kilométert tempózott a Kecskeméti Fürdő nagymedencéjében.





Csodálatos és egészen bizonyosan hagyományteremtő programot alkotott az Univer - a cégtől mintegy 50 ember foglakozott a szervezéssel, hogy tökéletes legyen - a Kecskeméti Fürdővel karöltve. Óramű pontossággal és lelkesen váltották egymást 24 órán keresztül az úszók a medencében.

 

Csaknem 1800 ember csobbant medencébe a magyar vízilabda és úszósport népszerűsítéséért az Univer24 - Az úszás ünnepe elnevezésű rendezvényen. A 24 órán keresztül folyamatosan tartó úszó erőpróba során nemcsak profi sportolók, úszó és vízilabdázó legendák, hanem amatőr csapatok, iskolások is fejenként legalább 100 méter megtételével járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. Benevezett 15 iskolai és 6 civil csapat, valamint a Kecskeméti Sportiskola és a Bácsvíz Kecskeméti Vízmű Sport Club csapatai.  A főleg Kecskemét és környékéről érkező iskolai csapatok között két kategóriában - kis és nagy létszámú iskolák szerint - az Univer Product Zrt. külön versenyt hirdetett meg. Mindkét kategóriában 150.000, 100.000 és 50.000 Ft-os sportszervásárlási utalványt kapott a legtöbb úszót felsorakoztató intézmény.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A kecskeméti úszópróba programját színesítette az éjszakai órákban megrendezett váltóúszó verseny, melyen az ország különböző pontjairól érkező 8 hosszútávúszó csapat indult. Közülük az esztergomi Egomtri csapat bizonyult a legjobbnak, akik összesen 46,1 km-t úsztak le 12 óra alatt.

Akik pedig 24 órát töltöttek a vízben: a kecskeméti Hajdú László (72.8 km), a szegedi Kómár Lajos (64 km), a brassói Remus Milon (60.7 km), a nagykállói Takácsné Kancsár Katalin (40 km), és a debreceni dr. Rentka László (34 km). A Bácsvíz-KVSC úszószakosztályának fiatal sportolói pedig a hatos pályán 24 órán keresztül úsztak felváltva.

 

Szeberényi Gyula Tamást, Kecskemét alpolgármesterét, aki a szombati megnyitón is részt vett, 24 óra múlva, vasárnap délelőtt nem csak a kíváncsiság, hanem a lelkesedés is vonzotta a Kecskeméti Fürdőbe. Zárógondolataiban elmondta, hogy magával ragadta a szombati lelkes hangulat és kíváncsi volt arra, hogy mit tapasztal 24 óra múlva. Még lelkesebb úszókat talált a fürdőben és persze a medencében. Hajdú László több mint 70 kilométeres teljesítményére pedig az alpolgármester kijelentette: neki ez még kerékpárral is sok lenne...

 

- Nagyon remélem, hogy hagyomány lesz ebből a programból, ami ismét csak Kecskemét hírnevét fogja öregbíteni - mondta. - Köszönöm valamennyi szervezőnek a tökéletes, precíz munkát, mindenkinek gratulálok, és örülök annak, hogy még Romániából is érkezett résztvevő hozzánk erre a sporteseményre.

 

Az Univer24 úszás ünnep vasárnapi zárásán Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is részt vett a Kecskeméti Fürdőben, de sajnos a betegsége miatt ezúttal nem tudott úszni. „Nem is lett volna fair - tette hozzá -, hogy a 24 órát úszókkal látványosan együtt érkezzek a célba. Legközelebb viszont több kilométert teljesítek majd az Univer úszás ünnepen." Az olimpiai bajnok úszó ugyancsak megköszönte a szervezők, az Univer és a Kecskeméti Fürdő rendkívül jó munkáját, valamint fejet hajtott az 5 maratoni úszó teljesítménye előtt. Amit - ismerte el - ő nem tudott volna véghezvinni.

Hajdú László, aki ma ünnepli az 54. születésnapját, a 24 órás úszást igazoló oklevél mellé egy meglepetéstortát is kapott ajándékba az Univertől. Melyen nem 54-es gyertya, hanem az úszás-maratont szimbolizáló 24-es volt.

Utoljára frissítve: 2015-03-01 16:05:30

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>