. Ma Márk napja van.
Hajdú-Bét károsultak békés összejövetele Kecskeméten
2012-11-07 17:06:32
Hajdú-Bét károsultak békés összejövetele Kecskeméten

Hajdú-Bét károsultak békés összejövetele Kecskeméten

A Hajdú-Bét Rt. károsultjainak egy része tartott ma csendes demonstrációt a kecskeméti Rákóczi úton. Mintegy másfél tucatnyi ember ült, illetve állt a megújult sétányon 11 óra körül, a Kecskeméti Törvényszék közelében. A „tömeg” az eredetileg bejelentett 150 fős tüntető csoportnak ugyan csak töredéke volt, viszont ennek megfelelően csupán két egyenruhás és egy civilruhás rendőr vigyázta őket a távolból. A rendőrségi bejelentés szerint a demonstrációt azért szervezték, hogy – és most szó szerint kell idézzük - „a Hajdú-Bét Rt. károsultjainak és más károsultak részére részvény igazolások kiadása, jótékony céllal”.    

 

Ahogy az köztudott, a Hajdú-Bét Rt. és utóda, a Wallis számos hajdú-bihari gazdálkodó család lába alól húzta ki a talajt és keserítette meg a szárnyasokat tenyésztők életét. Nem egy vállalkozóval együtt annak családja is tönkre ment.

 

A 20 évvel ezelőtt alapított Hajdú-Bét hazánk legnagyobb szárnyas- és baromfi feldolgozójaként üzemelt. A cég szerződést kötött a gazdákkal, akik a leszállított napos szárnyasokat felnevelték úgy, hogy a tápot vagy annak ellenértékét a Hajdú-Bét biztosította, majd vissza is vásárolta a kifejlett állatokat. A Wallis 1999-ben került képbe: ekkorra a Hajdú-Bét ugyanis elveszítette brazil és orosz piaca jelentős részét, de itthon sem ment a bolt, pénzügyileg megingott, majd tulajdonosváltással a Wallis cégcsoport érdekeltségi körébe került. Ettől fogva elszabadult a pokol: 2003-tól elmaradt a takarmány megelőlegezése a gazdáknak, míg végül szintén ebben az évben fel is számolták a céget. Ekkor 1.700 alkalmazottjuk és 16,5 milliárd forint adósságuk volt. Beszállítóinak jelentős része nagy veszteségeket szenvedett, és akadt olyan, aki emiatt öngyilkos lett. Végül maga a Wallis csoport is 10 milliárd forint veszteséggel szállt ki a befektetésből.

 

A média több hullámban foglalkozott az üggyel, amelynek során számos – utóbb valótlannak mondott - állítás látott napvilágot Bajnai Gordon és a Hajdú-Bét kapcsán. Későbbi bírói ítéletek több médiumot helyreigazításra is köteleztek.

 

 

A Kecskeméti békés összejövetelt a magát az Apostoli Magyar Királyság Kormányzójának mondó kecskeméti Borbély József rendezte. Aki a Hajdú-Bét károsultjaival kapcsolatban a következőket mondta (szó szerint idézzük, kommentár nélkül, ítéljen az olvasó):

 

„Elsődlegesen a Hajdú-Bét miatt tüntetünk, másrészt pedig azért vagyunk ma itt, hogy a nemzeti vagyont újraosszuk, és itt most a részvényigazolásokat mutatom be. Egy dematerizált részvénytársaságot hoztam ugyanis létre, 20 ezer milliárd Szent Korona tőkével. Ennek a birtokosai, a részvénytulajdonosok a 10 millió magyar állampolgár. Mindenkinek van részvénye, csak még nincs nevesítve, akinek viszont kiadom az igazolást, azt már tudjuk, hogy kié lett.”

 

Na kérem szépen, ilyen nagy dolgok történtek ma a kecskeméti Rákóczi úton…

 

* A magát az Apostoli Magyar Királyság Kormányzójának mondó kecskeméti Borbély József nyilatkozik a Hír TV-nek.


BORBÉLY JÓZSEF APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁGÁNAK KORMÁNYZÓ HIVATALI HONLAPJÁT ITT < NÉZHETIK MEG


Utoljára frissítve: 2012-11-07 17:33:25

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>