. Ma Gedeon napja van.
Gyógyító eszköz vásárlását segítette a kamara báli bevétele
2014-02-26 16:03:45
Gyógyító eszköz vásárlását segítette a kamara báli bevétele

Gyógyító eszköz vásárlását segítette a kamara báli bevétele

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jótékonysági báljának bevétele a megyei kórház fizio- és mozgásterápiás osztálya számára vásárolt gyógyító-eszközhöz járult hozzá – jelentették be ma (február 26-án) közös sajtótájékoztatón a kamara és a kórház vezetői. Az ízületi funkciók visszaállítását segítő készülék beszerzését a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara báli vendégeinek jótékony célú támogatása tette lehetővé.

 

 

Mint korábban hírt adtunk róla (ITT >>>) a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elegáns jótékonysági bálját február 22-én, szombaton, 18.30-tól tartották a kecskeméti a Four Points by Sheraton Hotel és Konferencia központban, 130 vendég részvételével.  A bál fővédnöke Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a védnökök pedig Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft. ügyvezetője, pénzügyi és controlling vezetője voltak.

 

 

A jótékonysági bál tombola bevételét a szervező kamara – akár csak korábban - idén ismét a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány számára ajánlotta fel. A ma délutáni átadáson részt vett Gaál József, a BKM-i Kereskedelmi és Iparkamara, elnöke, Sipos Zsolt, BKM-i Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója, Dr. Boda Tamás, a Fizio-és Mozgásterápiás Osztály osztályvezetője,  és Goldea Krisztina vezető gyógytornász.

 

 

Gaál József az adományozás hátteréről adott tájékoztatást a résztvevőknek:

 

- A Kereskedelmi és Iparkamara az a köztestületi szervezet, mely a megye gazdaságát reprezentálja – mondta a kamara elnöke. - Részben a tagjain keresztül, részben pedig a jogosítványai révén. Szerencsés helyzetben vagyunk, megyei kamaraként, mert Bács-Kiskun megye gazdasága rendkívül sikeresen fejlődik. Ez elsősorban a kecskeméti térségnek köszönhető: ezen belül is kiemelkedik a Mercedes és a hozzá kapcsolódó vállalatok. Mindemellett a térségben nemcsak ők, hanem sok közepes és kis vállalat is jelentős fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt években. Hozzá kell ugyanakkor tenni, hogy a megye többi térségének is vannak gazdaságilag rendkívül sikeres részei. Említhetném a soltvadkerti, a kiskőrösi, a kiskunhalasi, és a bajai térségeket is.

 

 

A gazdasági szereplők sikeresek, és fejlődőképesen tudják a cégeiket működtetni. A hétköznapokat a teljesítmény és a profit, azaz a piaci pozíciók vezérlik, de – mint a mostani példa is mutatja – a megtermelt javakból időnként fontosnak tartják, hogy a társadalmi felelősségre is gondoljanak. Olyan területeknek adakozzanak, melyeknek a fejlesztésére kevesebb jut más forrásból.

 

 

- A társadalmi felelősségvállalást mi rendszeresen összekapcsoljuk azzal a kamarai bállal, amit immár 9. alkalommal szerveztünk meg – folytatta Gaál József. – A bál nem csak nagyon jó hangulatú volt, hanem sikeres is abból a szempontból, hogy a támogatók, és a jótékony résztvevők jóvoltából jelentősebb összeggel tudjuk most támogatni a kórházat egy meghatározott célból. Ami rendkívül nagy öröm a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamennyi tagja, munkatársa számára. Itt szeretném most megköszönni mindazoknak, akik segítették ezt a célt és a báli bevételhez hozzájárultak, hogy segíthessük a megyei kórházat. Meggyőződésem, hogy a báli bevétel támogató része jó helyre került, hiszen betegek eredményes gyógyítására használják majd fel.

 

 

Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója a fizio- és mozgásterápiás osztály nevében megköszönte a kamarai adományt, majd Dr. Bodor Tamás ismertette a gyógyító berendezést:

 

- A Csabai Géza Körúti Rendelőintézet alaksorában elhelyezkedő Fizio- és Mozgásterápiás Osztály a korábban külön egységenként működő, de azonos tevékenységi kört ellátó osztályok, részlegek összevonásával jött létre 2010. december 01-én. Az osztályon egyéni és csoportos gyógytornára, fizikoterápiás kezelések és meghatározott vízgyógyászati kezelések, gyógymasszázs felvételére van lehetőség orvosi beutaló, illetve kezelőlap alapján. Ellátjuk emellett a fekvőbeteg osztályokat, az intenzív terápiás osztálytól kezdve a szájsebészeten, általános sebészeten át, a belgyógyászatokig; a neurológián fekvő betegeket és a klasszikus hármast: a traumatológiai, ortopédiai  és a reumatológiai panaszokkal küzdő pácienseinket.

 

 

A járóbeteg ellátásban a fő profilunk a reumatológiai betegek és a baleseti sérültek utókezelése.

 

A mindennapi rutinmozgások tartós kivitelezése, a számítógép előtt töltött munkavégzés, kényszertartások, kényszermozgások okozta reumatikus panaszok, vagy kisebb-nagyobb traumák következtében kialakult súlyos váll-térd-csípő, gerincproblémák okozhatják egy ízület mozgásainak beszűkülését, a lágyrészek zsugorodását, a körülvevő izmok sorvadását, ezáltal az ízületi keringés elégtelenségét, rosszabbodását. A szervezet minderre fájdalommal reagál, beindít egy ördögi kőrt, így még kevésbé használják a fájdalmas, zsugorodott, rossz keringésű testrészt.

 

 

Ebbe a circulus vitiosusba tudunk beavatkozni a mos beszerzett terapi master segítségével. Kezdetben a tehermentesített helyzetekben az ízületi funkciók visszaállítását tudjuk gyakoroltatni, ami kevésbé megterhelő ebben a felfüggesztésben a betegnek. Később izomerősítésre, a mozgások finom harmóniájának, egyensúlyának a koordináció helyreállításának segítője, „a gyógytornász harmadik keze”. A funkció teljes visszaépítése, hosszú, türelmet és kitartást igénylő folyamatába tudjuk beépíteni a készüléket, mely a hatékonyságunkat, kreativitásunkat növeli, ezzel a pácienseinknek is viselhetőbbé netán élvezetesebbé téve a felépülés folyamatát.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-02-26 16:06:09

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>