. Ma Gedeon napja van.
Gyilkos izsáki rendőr: a szőnyeg dörzsölhette le az ujjaimról a bőrt
2014-02-12 07:13:06
Gyilkos izsáki rendőr: a szőnyeg dörzsölhette le az ujjaimról a bőrt

Gyilkos izsáki rendőr: a szőnyeg dörzsölhette le az ujjaimról a bőrt

A másik izsáki rendőr sem tudja, hogy mitől keletkezhettek Bara József halálos sérülései a rendőrőrsön – derült ki kedden (február 11-én) a Kecskeméti Törvényszéken. „Mi csak 8 napon belüli sérüléseket okozhattunk neki” – mondta mindkét rendőr.

 

 

 

 

 

 

Mint korábban megírtuk: december 17-én kezdődött a büntetőper az izsáki őrsön tavaly áprilisban folytatott, halálos kimenetelű rendőri intézkedés ügyében. Az elsőrendű vádlott, B. Viktor decemberben nem tett vallomást, viszont felolvasták rendőrségi vallomásait. Ebben az állt, hogy nem bántotta Barát, ő mindent megtett, hogy életben maradjon a férfi, és ma is úgy tenne, mint akkor tett.

 

 

Kedden a másik rendőr, B. Csongor viszont részletekbe menő vallomást tett a bírónőnek. Elmondta, hogy – idézzük - „hellyel kínálta” az őrsön a hátrabilincselt kezű Bara Józsefet. A bírónőnek kedden a korábban, előzetes letartóztatásakor a kézfején látható sérülésekről is magyarázatot adott B. Csongor.

 

- Az őrsön történt intézkedés közben észrevettem, hogy a jobb kezemen három ujjamról a bőrt ledörzsöltem. Talán a szőnyeg dörzsölhette le…- mondta B. Csongor, miközben a sértett családot képviselő Magyar György nehezen palástolta mosolyát...

 

* A volt rendőr szerint súlyos sérüléseket tud okozni egy szőnyeg...

 

Csongor szavaiból egy szabályszerű intézkedés képe rögzült a tárgyalóteremben. Olyan szabályos, hogy ő például nem „nevezettnek” mondta az elhunytat - mint decemberben tette ezt Viktor -, hanem végig Józsefként” emlegette a bíróságon. A rendőröknek ugyanis keresztnevükön kell szólítani intézkedés közben azokat, akikkel szemben eljárnak.

 

- Józsefnek szóltunk, hogy üljön át a másik, barna színű székre. Felállt, majd kissé megszédülve balra eldőlt, és a fejét az íróasztalom szélébe beütötte – adott magyarázatot egy másik sérülésre az izsáki őrs egykori rendőre. Csongor ugyanazt állítja, mint B. Viktor: amikor látták, hogy József „egyre rosszabb színben mutatkozik” átültették egy harmadik székbe, onnan is leesett, majd nagyokat sóhajtott, mély lélegzeteket vett, és vizet kért. Persze adtak neki, itatták, és újraélesztették.

 

 

- Közben magam is éreztem, hogy a bordái ropognak - szomorkodott a tárgyalóteremben B. Csongor. Aki a bírónőnek arra a kérdésére, hogy szerinte mitől keletkezhettek Bara József súlyos sérülései, ezt a választ adta: "Nem tudom!"

 

A tárgyalás kezdetén egyébként érdekes közjáték zajlott: a vallomást a múltkor megtagadó B. Viktor közölte, hogy mégis vallomást tesz, de csak egy nyilatkozatot olvasott fel. A korábban a „ma is így tennék” mondatot hangoztató rendőr a következőket mondta:

 

„Részben elismerem a bűnösségemet, lehet, hogy túlléptem a sértett ellenszegülése miatt, az erőszak megtörésre irányuló cselekedeteimmel az arányosság szabályát, de 8 napon túli sérülést nem okoztam Bara Józsefnek. Mindent megtettem annak érdekében, hogy „nevezett” életben maradjon, Mentőt hívtam, újraélesztettem. Nagyon sajnálom a történteket, egy életen át fogom hordozni ezt a terhet.”

 

Utoljára frissítve: 2014-02-12 07:35:21

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel e...
Bővebben >>