. Ma Márk napja van.
Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője Kecskeméten
2014-08-05 06:50:26
Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője Kecskeméten

Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője Kecskeméten

Újabb Európa Kupát rendez a város. Ünnepélyes keretek között nyitották meg ugyanis hétfő délután a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjét Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrumban.








Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány (Hit és Sport Alapítvány) a Magyar Labdarúgó Szövetséggel - a rendezvény fő támogatójával - együttműködve rendezte meg idén is Kecskeméten a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A több napos sporteseménynek hagyományosan Kecskemét ad otthont, immár tizenhetedik alkalommal. A sportesemény megnyitó ünnepségén ott volt Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, több kecskeméti városi képviselő, valamint Nyitrai András, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke.

 

Európa 14 nemzetének 18 csapata összesen 42 mérkőzésen méri össze tudását Kecskeméten a következő napokban. Magyarországi tartózkodásuk ideje alatt a csapatoknak lehetőségük lesz kulturális programokon részt venni, megtekinthetik a kecskeméti városháza megújult dísztermét, a város nevezetességeit, a múzeumokat és egy napot töltenek a kecskeméti élményfürdőben.

 

A rendezvény egyedülállósága abban rejlik, hogy a torna összes sportolója Európa valamely gyermekotthonában nevelkedik, és a kecskeméti sportesemény földrészünk egyik legnagyobbja az állami gondoskodásban élők számára.

 

A megnyitón a fogadó város nevében Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a gyerekeket. Emlékeztetett arra, hogy évről évre minden nyáron Kecskeméten találkoznak a magyar és az Európai országok gyermekotthonainak sportolói. Egy nagyszerű és a városhoz méltó programon.

 

Kiemelte: külön öröm, hogy egy profi szövetség, az MLSZ állt a rendezvény mögé, melynek hátterében egy kecskeméti civil szervezet, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány áll.

 

A rendezvényt Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója, volt labdarúgó, 70 szeres válogatott nyitotta meg. Dr. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója pedig megköszönte az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnökének, Radics Kálmánnak a rendezvény szervezésében kifejtett, több éves sikeres munkáját. Mellyel lehetőséget teremt arra, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekek sportolhassanak, egészségben élhessenek. Hozzátette, hogy az UEFA végrehajtó bizottsága - az 53 tagszervezete szavazata alapján - a 2013.évi "Legjobb Grassroots Projekt” Díjat a Hit és Sport Alapítványnak ítélte, amellyel a rendezvény a figyelem középpontjába került.

 

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntője az Ifjúságért - és Családügyért Felelős Államtitkárság, a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, a Magyar Labdarúgó Szövetség, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Bácsvíz Zrt., a Fornetti Holding Kft, az Univer, a Phoenix Mecano, a Verbau, a Kecskemét Tesco Globál Áruház, az STI Petőfi Nyomda Kft., és a Coca-Cola Beverages Magyarország Kft. támogatásával valósul meg.


Utoljára frissítve: 2014-08-05 06:51:35

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>