. Ma Márk napja van.
Gyerek a munkahelyre...?
2019-06-20 14:51:31
Gyerek a munkahelyre...?

Gyerek a munkahelyre...?

A nagyi messze lakik vagy pedig nem ér rá, az ovi zárva, hisz nyári szünet van, vagy a gyermek betegség miatt nem mehet közösségbe.

 

Vigyük magunkkal a munkahelyünkre!

 

Igen, ez egy teljesen jól működő dolog, itthon is megér egy próbát, hogy a gyermek lássa az anyukáját vagy apukáját, amikor nem szülői minőségében van, hanem, mint munkaerő, dolgozik. Ezáltal érdekesebb és tartalmasabb is lehet a kapcsolat közöttük, hiszen a gyerkőcöt minden érdekli, amiről még úgy érzi, nem tud eleget. Pont így van ez a munka világával is. Természetesen egy ilyen nap némi előkészületet és egyeztetést igényel, hogy a munkatársaink és a feletteseink tudjanak róla: a gyermek egész nap bent lesz velünk, a munkaidő végéig.

 

Mit vegyünk figyelembe?

 

Jó, ha egyeztetünk a főnökünkkel, hogy van-e ilyenre lehetőség, hiszen mégsem lehetünk mindig táppénzen vagy szabadságon. Lehetőleg ne legyen aznap semmilyen fontos összejövetel, rendezvény vagy bármi egyéb. Gondoljuk át, hogy mit fog bent csinálni a gyermekünk órákon keresztül. A habitusát tekintve mire számíthatunk, felforgatja az irodát vagy éppen ellenkezőleg, nem zavaró senki számára az ottléte.

 

Mindenképp készüljünk pár játékkal!

 

Érdemes néhány játékkal lekötni a figyelmét. A következők tökéletes megoldást jelenthetnek:

 

 - utazó játékszett, ami kis helyen elfér, és könnyen lehet játszani vele;


- mágneses játékok, mint amilyen az Utazó torpedó vagy éppen a Galt Kreatív tündér öltöztető;


- különböző memóriajátékok - ezek leginkább akkor hasznosak, ha esetleg több gyermek van, vagy akad gyermeklelkű kollégánk, aki ráér és szívesen beáll egy pár partiba;


- a gyöngyfűzés is jó ötlet lehet, a kolléganők gazdagodhatnak néhány új karkötővel.

 

Lehetőleg tervezzük meg a látogatást, vezessük körbe a gyermekünket. Magyarázzuk el neki, hogy mit dolgozunk. Ha kérdez, válaszoljunk, és akár meg is mutathatjuk azt, amire éppen a kérdés vonatkozott. Ha akad néhány olyan kollégánk, aki szívesen segít benne, nyugodtan hagyjuk, hogy megmutassák a munkájuk legizgalmasabbnak tűnő részleteit. A gyermekünk imádni fogja.

 

Az is fontos, hogy előzetesen beszéljük meg a csemetével, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá a munkahelyen, mihez nyúlhat vagy éppen nem nyúlhat. Kérdezzük meg, hogy mit gondol, mi vár rá másnap, milyennek képzeli el az elkövetkező szituációt. Nem baj, ha nem egyezik a valósággal, ettől függetlenül próbáljuk meg igazi élménnyé tenni számára.

 

 

 

 

 

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>