. Ma Andrea napja van.
Gyászolnak a Magyarországi Borrendek: elbúcsúztatták Bíró Máriát
2014-01-10 17:00:38
Gyászolnak a Magyarországi Borrendek: elbúcsúztatták Bíró Máriát

Gyászolnak a Magyarországi Borrendek: elbúcsúztatták Bíró Máriát

Több mint ezren búcsúztatták Bíró Máriát, a Kunsági Női Borrend alapító nagymesterét, a Magyar Borakadémia tagját, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége főtitkárát 2014. január 10-én, péntek délelőtt a Kecskeméti Köztemető középső ravatalozójánál. A temetésére ezt követően, szűk családi körben, Jászberényben került sor péntek délután.

 

 

 

 

A kecskeméti búcsúztatáson a gyászoló családon, rokonokon kívül az ország minden részéből több mint 50 borrend képviselői díszruhában, zászlókkal vettek részt. Valamint megjelentek a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége hivatalos tagjai is.

 

KATTINSTON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Az ünnepek előtt, 67 éves korában váratlanul elhunyt Bíró Máriát elbúcsúztatta Dr. Terts András, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnöke, Magyar László, a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége kormányzója, Tarjányi Emőke, a Kecskeméti Szent István Lions Club képviseletében, Király József, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége és a kecskeméti városi szervezet elnöke, valamint Kocsis Pál, a Mathiász Borrend Nagymestere. A búcsúztatások sorát Damásdi Kálmánné, a Kunsági Női Borrend tagjának verse zárta.

 

KATTINSTON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

 

A megemlékezés végén Bíró Mária hamvait Szabó Sándor szomorú tárogató muzsikája mellett kísérték el menetoszlopban, ünnepélyesen a borrendek a Kecskeméti Köztemető kapujáig.

 

KATTINSTON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

KUNSÁGI NŐI BORREND TAGJAI ÍGY EMLÉKEZNEK BÍRÓ MÁRIÁRA:


Elveszíteni valakit, akit szerettünk, sohasem könnyű. De a szívünk mélyén van egy hely, ami csodálatos emlékekkel van tele. Emlékekkel, amelyek örökké élnek, és amelyek a gyász fájdalmában vigasztalást nyújthatnak.


Ott nincs jó, vagy rossz, helyes vagy helytelen. A múlt lezárult, végérvényesen.

 

„Megosztom veletek, aki és amilyen vagyok, s nektek adom, amim van!” –mondta Bíró Mária.

 

Az idő múlhat, de a tanítás, amit Tőle kaptunk, nem múlik el az évekkel, nem múlik el az emberekkel, hanem örökös, mint a testetlen valóság.


Marika olyan közösséget teremtett, ahol jó volt lenni, amely légkörét, baráti összetartozását örökségként tovább lehet vinni. Sosem feledjük ölelésre tárt karját, kedves, biztató mosolyát, arca ragyogását, szeme csillogását és azt a hangot, mely mindig őszintén beszélt. Őrizzük egy életen át!


„Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell, s akit szeretünk, azt nem feledjük el…”

(Shakespeare).

 

Kimeríthetetlen mondanivalót hordoz ez a gondolatsor közösségünknek. Az elmúlt időszak megrázó eseménye, gyászt ültetett az Őt körülvevő emberek szívére.


Nemcsak családját, de szűkebb környezetét is megrendítette, hogy a 67 évesen váratlanul elhunyt kiváló Édesanya, szerető Nagymama, munkatárs és kolléga, a Szent István Lions Klub, a Pax Corporis, és a Mathiász János Borrend alapító tagja, számtalan civil szervezet segítője, országosan elismert borász szakember, a Magyar Bor Akadémia tagja, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének főtitkára és a Kunsági Női Borrend létrehozója, nagymestere nincs többé.

 

Meghatározó, gyakorlatias, kollégáit szerető ember volt. Kivételes munkabírású, nagyszerű vezetőként megálmodta, létrehozta és irányította közösségünket a Kunsági Női Borrendet.


Munka szenvedélye, alázatossága, lelkiismerete tette lehetővé, hogy borrendünk tartalmas, célkitűzéseit mindig szem előtt tartó, folyamatos munkát tudjon végezni, hogy tagjai együtt tudjanak gondolkodni. Távozása hatalmas űrt hagyott bennünk.


Óriási energiával rendelkezett. Szakmai és közösségi munkáját a precízség, tervszerűség jellemezte, szeretettel és a teljesség igényével végezte a reá bízott feladatok tömegét. Az a típusú vezető volt, aki belső értékeinek köszönhetően felelősséggel és lelkiismerettel vállalta a megbízatásait, értékőrző és értékközvetítő szerepet betöltve.


Az elesettek, a segítségre szorulók iránt érzékeny, segíteni tudó és akaró emberként számtalan karitatív tevékenységet is végzett. Nagyon sokan tisztelték és szerették. Ez a barátság és ragaszkodás volt az, mely összekötött bennünket vele a végső földi óráig…


Őrizzen hát ez az áldás…
Őrizze meg tisztaságod,
Őrizze meg értéked,
Őrizzen meg önmagadnak,
És a Téged szeretőknek…


KORÁBBI CIKKÜNK:

Elhunyt Bíró Mária, a Kunsági Női Borrend alapító nagymestere

Utoljára frissítve: 2014-01-10 17:08:46

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>