. Ma Csongor napja van.
Gazdag programkínálat a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon
2015-07-30 07:43:11
Gazdag programkínálat a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

Gazdag programkínálat a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

A 81. Hírös Hét Fesztivál keretén belül a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást, valamint a „Háztájit az asztalra!" Térségi Tanyai Termék Vásárt augusztus 13-20. között rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kecskeméti Kossuth téren.

 

 

 

 

 

 

A fesztivált Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, a kiállítást Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke nyitja majd meg augusztus 13-án 19:00 órakor Kecskemét Főterén. A kiállításon, ezen a nagyszabású térségi seregszemlén, a térség 19 településéről több mint 80 kiállító terményeit ismerhetik meg, 40 kézműves munkájába tehetnek betekintést, 20 kulturális csoport produkcióját láthatják valamint számos különböző terméket vásárolhatnak meg az érdeklődők. A program során minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait, valamint megtekinthetik a települések kulturális programjait is.

 



- A kiállítás megrendezésével legfőbb szándékunk, hogy a látogatók megismerjék azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak - nyilatkozta hírportálunknak Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára. - Rendezvényünk idén több különlegességgel bővül. Az újdonságok közé tartozik például, hogy Kunszállás és Tiszaalpár települések nem faházban, hanem jurtában rendezik be kiállításukat. 


A TELJES PROGRAMOT ITT TEKINTHETIK MEG!

A kiállítást megelőzően Aranyhomok TérségiMéz- és Lekvárversenyt, továbbá Legszebb konyhakert Programot hirdettünk, amelynek eredményhirdetését augusztus 14-én 16:00 órakor tartjuk.

Az elmúlt év hagyományát folytatva idén is megrendezzük az Aranyhomok Kecskeméti Hírös Mustrát, amelyen a Kecskeméti Értéktárba felvett gazdák és kézművesek termékeit mutatjuk be. Az Aranyhomok Hírös Riport, azaz nyilvános interjú keretében pedig a látogatók megismerhetik a települési értéktárakban szereplő gazdák, kézművesek életútját, munkásságát.

 

Augusztus 15-én, szombaton 10:00 órától a Kossuth téren hagyományos szilvalekvárfőzést szervezünk üstben térségi gyümölcsből, melyet a látogatók is megkóstolhatnak.

 



Szintén ezen a napon rendezzük meg a Térségi Mézes Napot, melynek alkalmából kiállítást szervezünk a méhészek által használt eszközökből, több generáción keresztül öröklődő tárgyakból. Kiváló minőségű térségi mézeket ízlelhetnek és vásárolhatnak a résztvevők.

Az Aranyhomok Portéka térségi kézműves termékek és ajándékok az egész kiállítás ideje alatt megvásárolhatók.

A térségi kézművesek műhelytitkai is feltárulnak foglalkozásaik által. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek többek között a szalma- és csuhéfonás, a mézeskalács díszítés, a kerámiakészítés, a vesszőfonás, a nyeregkészítés, a pirogravírozás rejtelmeibe.

Vasárnap látványkonyha kóstolóval, kedden pedig főtéri beszélgetéssel szeretnénk népszerűsíteni a laskagomba-fogyasztást.

Kiemelt szerepet szánunk kiállításunkon is a különleges és helyben termelt élelmiszerek értékesítésének a Háztájit az asztalra! - Térségi Tanyai Termék Vásár, a Kiskunsági Nemzeti Park védjegyes termékeinek, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének vásárán keresztül. A kiállítás ideje alatt ízletes zöldségeket, gyümölcsöket, friss tejtermékeket, valamint különleges ínyencségeket vásárolhatnak a látogatók közvetlenül a termelőktől.

 



Egyesületünk idén 16. alkalommal rendezi meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot augusztus 17-én hétfőn 10:00 órától a Kecskeméti Városháza Dísztermében. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései. Fővédnökök: Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnöke. Társrendező a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete.

Augusztus 19-én, szerdán 9:00 órától a Bozsó Gyűjtemény- Klapka házban rendezzük meg a Hungarikum - Turisztikai Fórumot, melyen az előadások a nemzeti értékeknek a turizmusban betöltött szerepére és fontosságára hívják fel a figyelmet. 

Célunk, hogy a rendezvény megvalósításával a figyelem középpontjába kerüljenek a helyi termékek, értékek, és a térség lakossága egész évben előnyben részesítse azokat vásárlásaik során.

 



Látogassanak el programjainkra, élvezzék a helyi termékek hamisítatlan ízét, gyönyörködjenek a kézműves termékek sokaságában és a kapcsolódjanak ki kulturális programjaink révén!

A kiállítás megtekinthető:

Augusztus 13., 14., 17., 19-én 14:00 - 22:00 óra között,

Augusztus 15., 16., 20-án 10:00 - 22:00 óra között,

Augusztus 18-án 16:00 - 22:00 óra között,

Augusztus 13-20. „Háztájit az asztalra!" Térségi Tanyai Termék Vásár a térségben készült egészséges, kistermelői élelmiszerek vására

Nyitva tartás: minden nap 10:00-22:00 között.

Rendezvényeinkre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletek a www.aranyhomok.hu és a www.haztajitazasztalra.hu honlapon valamint a www.facebook.com/akegyesulet és www.facebook.com/HaztajitAzAsztalra facebook oldalakon.

Utoljára frissítve: 2015-07-30 07:50:58

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>