. Ma Ágnes napja van.
Futni-kék az Autizmus Világnapja alkalmából Kecskeméten
2015-04-03 10:15:39
Futni-kék az Autizmus Világnapja alkalmából Kecskeméten

Futni-kék az Autizmus Világnapja alkalmából Kecskeméten

Kecskemét már évek óta csatlakozik az Autizmus Világnapja alkalmából megrendezendő „Futni-kék" elnevezésű kampányhoz, ez idén sem volt másképp. A két kilométeres futás célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az autizmusra, amely mint azt többször is hangsúlyozták, nem betegség, hanem állapot.


Mintegy százan regisztráltak a két kilométeres táv teljesítésére. A futók közt volt harminc hivatásos katona is, akik a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságról, illetve a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról érkeztek.

 

Az eseményen adománygyűjtést is szerveztek, a bevételt a Kecskeméti Autista Gyerekekért Alapítvány kapja majd. A regisztrált futóknak - akik közt voltak autisták és egészségesek is - két kilométert kellett teljesíteniük, és ezért cserébe kék fejpántot kaptak. A futók a főtérről a Noszlopy Gáspár parkig, majd visszafutottak.

A világnapon az Otthon Moziban fellépett a Baltazár Színház, este pedig rövid időre kék fénybe „öltöztették" az Ifjúsági Otthon épületét.

(szöveg: KTV)


ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

Utoljára frissítve: 2015-04-03 10:54:49

További híreink
Gyors, kényelmes és szórakoztató közlekedés? Igen, az elektromos rollerrel!
Vannak olyan közlekedésre szolgáló eszközök, amelyek sosem mennek ki a divatból, sőt használatuk évről évre sokkal kényelmesebb lesz. Ilyen eszköz az elektromos roller is!
2022-01-19 20:02:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás
Áder János köztársasági elnök április 3-ára kiírta az országgyűlési választásokat. A gyermekvédelmi népszavazást ugyanerre a napra tűzte ki az államfő.
2022-01-11 19:28:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kulináris élvezetekkel a boldogságunk fokozásáért
A legtöbb ember szeret jókat enni. Persze ez mindenkinek mást jelent. Van, aki jól érzi magát egy egyszerűbb étel társaságában is, ha az a kedvence és igazán jól van elké...
2021-12-13 13:43:23, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Szanyi Tibor által alapított Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) üdvözölte, hogy az ország e...
Bővebben >>