. Ma Márk napja van.
Fűszerpaprika nemesítési program fejeződött be az Univernél
2014-08-27 20:34:12
Fűszerpaprika nemesítési program fejeződött be az Univernél

Fűszerpaprika nemesítési program fejeződött be az Univernél

Uniós támogatással befejeződött az Univer Product Zrt. és konzorciumi partnere, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Zöldségtermesztési Önálló Kutatási Osztály fűszerpaprika nemesítési programja, mely 201,8 millió forintból valósult meg.




* Fotó: MTI / Ujvári Sándor



A cég közleménye szerint, az Új és hagyományos ételízesítők készítésére alkalmas vegyszermentesen termeszthető csípős fűszerpaprika hibridek nemesítése című programja 116,6 millió forint támogatást nyert. A 2012-ben kezdődött és 2014 nyarán lezárult program az Új Széchenyi Terv támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Az Univer Product Zrt. a magyar ételízesítő piac meghatározó vállalkozása, fő termékei közé tartoznak a nyers, csípős magyar fűszerpaprikából készült darálmányok, krémek.

 

A projekt keretében két új multirezisztens fűszerpaprika hibrid nemesítése és fajtabejelentésének előkészítése valósult meg. A cég közleménye kiemeli, hogy a rezisztens hibrid fűszerpaprika fajták termőképessége megbízhatóbb, termesztésük során pedig a növényvédőszer felhasználás, így a környezet, a termés és a termék vegyszerterhelése is csökkenthető.

 

Az Univer Product Zrt. Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása. A cég 1948-as alapítása óta 100 százalékban magyar tulajdonban van.

 

A társaság 2012-ben 16,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el, melyből az exportértékesítés meghaladta a 2,6 milliárd forintot, adózott eredménye 586 millió forintot volt. A cég 2013-ban nettó 16,6 milliárd forint rekord árbevételt ért el.

(MTI)


Utoljára frissítve: 2014-08-27 20:35:30

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>