. Ma Béla napja van.
Folytatódnak az EDF DÉMÁSZ beruházások Kecskeméten
2016-09-14 15:16:56
Folytatódnak az EDF DÉMÁSZ beruházások Kecskeméten

Folytatódnak az EDF DÉMÁSZ beruházások Kecskeméten

Az EDF DÉMÁSZ csaknem egy milliárd forintos beruházást hajtott végre Kecskeméten, amely megbízható energetikai hátteret ad a város és térsége gazdasági növekedéséhez. Erről közösen számoltak be az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. ügyvezetői és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere hétfőn délelőtt a Szultán utcai alállomáson. Mint elhangzott: ezzel azonban még korántsem értek véget a kecskeméti energetikai fejlesztések. Cölöpökre épített, napenergiát hasznosító újabb alállomást épít az EDF DÉMÁSZ a kecskeméti Déli Ipari Parkban.

 

 

Az EDF DÉMÁSZ által végrehajtott fejlesztések egyszerre szolgálják az energiaellátás minőségi fejlesztését és a helyi gazdaság erősödését. Ez különösen igaz Kecskeméten, ahol a közép- és nagyvállalkozások dinamikus fejlődése eredményeként újabb, jelentős villamos energia kapacitás igény merült fel tavaly. Ennek következményeként alig egy év alatt az EDF DÉMÁSZ közel egy milliárd forintos saját beruházásával elkészült a Szultán utcai alállomás bővítése, ami megbízható energetikai hátteret nyújt az egyre növekvő számú ipari fogyasztók valamint a lakosság ellátásához.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A város villamosenergia-ellátását biztosító központi elosztó új nagy/középfeszültségű (120/20 kV) transzformátorral bővült és új középfeszültségű földkábelek és nagy adatátvitelre képes optikai kábelek kötik össze a Kecskemét - Dél kapcsolóállomással. Ez utóbbi helyszínen a korábbi szabadtéri kapcsoló-rendszert egy új 100 négyzetméteres épület és korszerű középfeszültségű kapcsoló-berendezések váltották fel. A biztonságos energiaszolgáltatás 18 kilométernyi középfeszültségű kábel és 2 kilométernyi optikai kábel beépítésével valósult meg. A Szultán utcában elhelyezett új transzformátor lehetővé teszi az EDF DÉMÁSZ által jelenleg biztosított villamos energia kapacitás mintegy 50 százalékkal történő emelését. A munkákban a társaság saját szakemberei mellett szegedi és kecskeméti alvállalkozók vettek részt.

 

Ezzel a beruházással azonban nem ért véget a szolgáltatásbővítés Kecskeméten. Az EDF DÉMÁSZ és Kecskemét önkormányzata további együttműködésének eredményeként elkezdődött egy a legkorszerűbb technológiával ellátott alállomás építése Kósafalu városrész közelében. Ez az elosztó 40 MW-os kapacitásával Kecskemét déli ipari területeinek energiaellátását fogja biztosítani, így többek között a Mercedesnek beszállító új üzemek energiaszükségletét is kiszolgálja majd. A kapcsolóépületet a legkorszerűbb berendezésekkel szerelik fel, az alállomás saját energiafogyasztásának felét a tetejére telepített napelemes erőmű fedezi. Az új alállomás területének kedvezőtlen talajadottságai miatt az építés során különleges egyedi megoldásra kerül sor, a berendezések 11,5 méter mélyre fúrt cölöpökön állnak majd.

 

Az újabb beruházással az EDF DÉMÁSZ nagyban hozzájárul Kecskemét dinamikus gazdaságfejlesztési elképzeléseinek megvalósításához, a munkahelyek számának növeléséhez és a vállalkozások további bővüléséhez.

Utoljára frissítve: 2016-09-14 21:46:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>