. Ma Ágnes napja van.
Flóra hazament: bravúr a kecskeméti kórházban
2013-10-16 18:40:53
Flóra hazament: bravúr a kecskeméti kórházban

Flóra hazament: bravúr a kecskeméti kórházban

Újabb orvosi bravúr a kecskeméti megyei kórházban. És rögtön hozzá kell tennünk azt is: Kelemen „Aranyanyu” Edit megint csodát tett. Kollégáival megmentette egy pici baba, Flóra életét úgy, hogy egészségügyi ellátásban Magyarországnál jóval fejlettebb országokban gyakorlatilag lemondtak volna a kislányról. A kecskeméti kórházban viszont szembeszálltak azzal a gondolattal, hogy elveszíthetnék Flórát. A babát ma egészségesen átadták szüleinek és Zsófinak, a "nagytestvérnek".

 

A csoda egyébként duplán csoda, amit már Dr. Steinmetz György, a szülészet-nőgyógyászati osztály főorvosa - nála született, természetes úton júniusban Flóra – mondott el ma a Kecskeméti Hírhatárnak.

 

- Komoly szakmai kérdés, hogy melyik az a terhességi hét, amikor már érdemes mindent megtenni egy baba életének a megmentéséért. A skandináv országokban például a 27. terhességi hét az a határ, ami alatt aktív lépéseket nem tesznek. Míg Magyarországon a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően a 24. terhességi hétben határozzuk meg azt a kort, amikor már mindent megteszünk a kisbabák életének a megmentéséért. Ez kezdődik az aktív szülőszobai ellátással, hogy megpróbáljuk a koraszülést visszatartani, majd ezt követi egy nagyon hosszú, intenzív koraszülött-osztályos ellátás.

 

 

Na, ehhez képest Flóra a 24. hét betöltése előtt, 23 hét + 4 napra született 490 grammal. Ez utóbbi adat azért lényeges, mert az 500 gramm szintén egyfajta küszöbérték az életben maradási esélyre. Azaz: Flóra esélyei súlyban és időben is igen-igen csekélynek voltak mondhatók.

 

A kecskeméti szülészeti osztály és a koraszülött részleg, valamint Kelemen „Aranyanyu” Edit azonban nem nyugodtak bele abba, hogy elveszíthetik a babát. A doktornő még (mint korábban megírtuk ITT >>> ) Flóra miatt adományokból egy 4 milliót érő lélegeztető gépet is beszerzett, amit a babánál használtak először.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

* Flóra júliusban az inkubátorban

 

Ma már elárulta Edit többször is volt krízishelyzet. A végeredmény viszont: október 16-án, szerdán 11 órakor egészségesen átadták a hetényegyházi szülőknek és Flóra testvérének, Zsófinak a 2150 gramm súlyú babát. Az ünnepségen, melyen részt vett Editen és Dr. Steinmetz Györgyön kívül Dr. Bodrogi Tibor, a gyerekosztály osztályvezető főorvosa, Zsófi még egy aranyérmet is kapott. Azért – indokolt Edit -, mert korához képest példamutatóan segítette anyut és aput a nehéz hetekben.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

- Nagyon-nagyon nehéz volt neki is ez az időszak. Én azt gondolom, hogy akinek nálunk életveszélyben van a gyereke az otthon is viseli ennek a nyomát. Zsófi viszont nagyon türelmes volt anyuékkal, valamint rengeteget rajzolt a kórházban lévő tesójának. Nekem egy koraszülött cicát rajzolt. Anyukájának pedig elárulta, hogy egy aranyérmet szeretne. Hát megkapta…  – nevetett Aranyanyu.

 

Utoljára frissítve: 2013-10-17 08:45:43

További híreink
Gyors, kényelmes és szórakoztató közlekedés? Igen, az elektromos rollerrel!
Vannak olyan közlekedésre szolgáló eszközök, amelyek sosem mennek ki a divatból, sőt használatuk évről évre sokkal kényelmesebb lesz. Ilyen eszköz az elektromos roller is!
2022-01-19 20:02:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás
Áder János köztársasági elnök április 3-ára kiírta az országgyűlési választásokat. A gyermekvédelmi népszavazást ugyanerre a napra tűzte ki az államfő.
2022-01-11 19:28:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kulináris élvezetekkel a boldogságunk fokozásáért
A legtöbb ember szeret jókat enni. Persze ez mindenkinek mást jelent. Van, aki jól érzi magát egy egyszerűbb étel társaságában is, ha az a kedvence és igazán jól van elké...
2021-12-13 13:43:23, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Oláh Ibolya bejelentette, hogy nem énekli el többé a Magyarországot. Erre reagált a dal magyar változatának sz...
Bővebben >>