. Ma Ervin napja van.
Flóra hazament: bravúr a kecskeméti kórházban
2013-10-16 18:40:53
Flóra hazament: bravúr a kecskeméti kórházban

Flóra hazament: bravúr a kecskeméti kórházban

Újabb orvosi bravúr a kecskeméti megyei kórházban. És rögtön hozzá kell tennünk azt is: Kelemen „Aranyanyu” Edit megint csodát tett. Kollégáival megmentette egy pici baba, Flóra életét úgy, hogy egészségügyi ellátásban Magyarországnál jóval fejlettebb országokban gyakorlatilag lemondtak volna a kislányról. A kecskeméti kórházban viszont szembeszálltak azzal a gondolattal, hogy elveszíthetnék Flórát. A babát ma egészségesen átadták szüleinek és Zsófinak, a "nagytestvérnek".

 

A csoda egyébként duplán csoda, amit már Dr. Steinmetz György, a szülészet-nőgyógyászati osztály főorvosa - nála született, természetes úton júniusban Flóra – mondott el ma a Kecskeméti Hírhatárnak.

 

- Komoly szakmai kérdés, hogy melyik az a terhességi hét, amikor már érdemes mindent megtenni egy baba életének a megmentéséért. A skandináv országokban például a 27. terhességi hét az a határ, ami alatt aktív lépéseket nem tesznek. Míg Magyarországon a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően a 24. terhességi hétben határozzuk meg azt a kort, amikor már mindent megteszünk a kisbabák életének a megmentéséért. Ez kezdődik az aktív szülőszobai ellátással, hogy megpróbáljuk a koraszülést visszatartani, majd ezt követi egy nagyon hosszú, intenzív koraszülött-osztályos ellátás.

 

 

Na, ehhez képest Flóra a 24. hét betöltése előtt, 23 hét + 4 napra született 490 grammal. Ez utóbbi adat azért lényeges, mert az 500 gramm szintén egyfajta küszöbérték az életben maradási esélyre. Azaz: Flóra esélyei súlyban és időben is igen-igen csekélynek voltak mondhatók.

 

A kecskeméti szülészeti osztály és a koraszülött részleg, valamint Kelemen „Aranyanyu” Edit azonban nem nyugodtak bele abba, hogy elveszíthetik a babát. A doktornő még (mint korábban megírtuk ITT >>> ) Flóra miatt adományokból egy 4 milliót érő lélegeztető gépet is beszerzett, amit a babánál használtak először.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

* Flóra júliusban az inkubátorban

 

Ma már elárulta Edit többször is volt krízishelyzet. A végeredmény viszont: október 16-án, szerdán 11 órakor egészségesen átadták a hetényegyházi szülőknek és Flóra testvérének, Zsófinak a 2150 gramm súlyú babát. Az ünnepségen, melyen részt vett Editen és Dr. Steinmetz Györgyön kívül Dr. Bodrogi Tibor, a gyerekosztály osztályvezető főorvosa, Zsófi még egy aranyérmet is kapott. Azért – indokolt Edit -, mert korához képest példamutatóan segítette anyut és aput a nehéz hetekben.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

- Nagyon-nagyon nehéz volt neki is ez az időszak. Én azt gondolom, hogy akinek nálunk életveszélyben van a gyereke az otthon is viseli ennek a nyomát. Zsófi viszont nagyon türelmes volt anyuékkal, valamint rengeteget rajzolt a kórházban lévő tesójának. Nekem egy koraszülött cicát rajzolt. Anyukájának pedig elárulta, hogy egy aranyérmet szeretne. Hát megkapta…  – nevetett Aranyanyu.

 

Utoljára frissítve: 2013-10-17 08:45:43

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>