. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Felfedezte a média a kecskeméti macskahölgyet
2012-05-15 18:04:19
Felfedezte a média a kecskeméti macskahölgyet

Felfedezte a média a kecskeméti macskahölgyet

Eredményei alapján az ország legkiválóbb szőrtelen cicája, a Grinch nevű szfinxmacska a kecskeméti Majorné Bíró Andrea és a férje tulajdona. A házaspár tenyészetéből – melyben jelenleg 14 szőrtelen cica él - származó szfinxcicák már egész Európában megtalálhatók. Andiék lakásában pedig a különböző kiállításokon elnyert serlegek, díjak az évek során több polcot is megtöltöttek.

 

 

 

 

 

 

- Amerikából került be tenyészállatként Magyarországra a most 8 éves Grinch, és az elmúlt évek során a magyar törzsállomány alap-anyacicája lett. Nagyon sok kicsinye született. Jó felépítésű, jó genetikájú, „jól sikerült cica” Grinch – simogatja meg büszkeséggel a szőrtelen cicát Majorné Bíró Andi.

 

Grinch egyik lánya, a 4 éves Limo is Andiéknál van: mindkét szfinxcica többször is bizonyított, nemzetközi bajnokságokon szereztek Champion minősítést. Sőt Grinch egyik kicsinyét, most három hónapos unokáját, Bellona-t is megtartotta a kecskeméti tenyésztő. Rajtuk kívül még 16 kutyus – köztük kínai meztelenek – és 10 papagáj népesíti be a kecskeméti kertvárosi házat.

 

- Azoknak, akik tőlem kérdezgetik, hogy milyen is egy szőrtelen macska, azt szoktam mondani, hogy olyan, mint amilyen egy őszibarack és egy babapopsi keveréke lenne – nevet Andi. - Magyarországon az utóbbi 3-4 évben lett divat a szőrtelen cica. Főként olyanok kedvelik és keresik, akik macskaszőr allergiások, de ellen ellenére nagyon szeretnének cicát tartani.

 

A világhírű Grinchre, a magyar tenyészet kiemelkedő tagjára a média is felfigyelt: nagy cikk jelent meg kedden (május 15-én) a kecskeméti bajnok macskáról az egyik bulvárlapban, ottjártunkkor pedig épp a TV2 stábja forgatott a lakásban. Az újságírók nem felejtik el megjegyezni, hogy Grinch nem csak anya-cica, hanem filmsztár is: többször feltűnt, komoly szerepet kapott az S.O.S. Love 2 mozifilmben. A forgatás pedig nem csak a stábnak tetszett, hanem a kecskeméti cica is rendkívül élvezte.

 

Képgaléria a cicákról (és az egyik papagájról) ITT >

A TV2 híradóriportot pedig ITT > találják

Utoljára frissítve: 2012-05-15 19:53:04

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>