. Ma Andrea napja van.
Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát
2017-05-28 06:20:55
Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát

Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát

Dr. Bitay Márton Örs állami földprogramért felelős államtitkár, Kalmár Pál solti polgármester és Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója avatták fel 2017. május 26-án, pénteken délután a romantikus környezetben álló kulcsosházat, amit ezt követően Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldott meg.

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

A KEFAG Zrt. a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával egy meglévő épületét kibővítve építette meg legújabb, 12 férőhelyes szálláshelyét a Duna közelében horgászok, kerékpárosok, túrázók, zarándokok, vadászok és természetjárók számára.

 

Az ünnepi műsor kezdetén Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Bitay Márton és Kalmár Pál mondtak beszédet.

 

- A kulcsosház a KEFAG Zrt egy nagyon fontos gazdasági objektuma, a solti csemetekertünk szomszédságában létesült - mondta Sulyok Ferenc. - Ez is közrejátszott abban, amikor a kollégákkal ötleteltünk azon, hogy hol is tervezzünk, hol hozzunk létre új szálláshelyeket. Az egyik választásunk erre a helyszínre esett. Hiszen az egy szimbolikus üzenet a jövőnek, hogy egy erdészeti csemetekerthez kívánjuk még jobban csalogatni az érdeklődő vendégeket.

 

Itt egyébként - mint elhangzott - egy meglehetősen „lepukkant" szocreál, lapos tetős használaton kívüli műhely és irodaépület állt. Viszont az ingatlan elhelyezkedése kiváló adottságú. Ideális helyszíne a túrázást, horgászatot, vadászatot, kerékpározást követő megpihenésnek.

 

A KEFAG Zrt nettó 82 millió forintból újította meg az épületet, ami - ahogy a megnyitón fogalmaztak - 303 négyzetméteren a "kulcsosházak kulcsosház etalonja" lett. Négy szobában 12 ágy várja a vendégeket. A közösségi helyiséget pedig úgy tervezték meg, hogy mintegy 30 személy is kényelmesen elférjen benne.

 

- Ezzel a szálláshellyel így már összesen 8 helyen 213 személynek biztosít a KEFAG Zrt gyönyörű környezetekben pihenési lehetőséget - hangsúlyozta Sulyok Ferenc.

 

 

Dr. Bitay Márton hangsúlyozta, hogy a solti kulcsosháznak rendkívül jó a lokációja. Hiszen itt vezet a zarándokút, a kerékpárút, és közel van a vízi túrizmus útvonalaként a Duna.

 

Solt város polgármestere is felsőfokon említette a KEFAG Zrt. új kulcsosházát. „Amit itt Önök alkottak, az magáért beszél" - mondta.

 

- Amikor Madácsi Sándor úr, a KEFAG Zrt. Észak-Kiskunsági erdészetének igazgatója megkeresett bennünket, hogy mit szeretnének itt a kis-Dunánál, csak összenéztünk, hogy lesz ebből valami? - emlékezett vissza. - Hiszen gyermekkorom óta ismerem azt, ami itt volt, és a világon semmit nem változott az elmúlt években. Természetesen azonnal „élére álltunk" a megújulásnak, hiszen Solt városban és a környékén ilyen beruházást csak dicsérni lehet. Ráadásul kevés a szálláshelyünk, így azzal most óriási hiányt pótolt a KEAF Zrt., hogy a „balkáni állapotot" felszámolva megépítette a kulcsosházat ezen a gyönyörű helyen. Én személy szerint pedig csak csodálkozom azon, meg vagyok döbbenve, hogy hogyan sikerült ilyen fantasztikusan szép, és kényelmes szállást létrehozniuk.

 

Az avatási ünnepség műsorában közreműködött a solti Vécsey Károly Általános Iskola és AMI zenekara, és Szabó Kocsis Zsuzsanna, a KEFAG Zrt. munkatársa énekelt.

 

A Solti Kulcsosház a dunaföldvári híd közelében, a solti Kis-Dunaág mentén, a KEFAG Zrt. Solti Csemetekertjének közvetlen közelében 303 m2-en szolgálja a természetben kikapcsolódásra vágyókat.


A földszinten étkező, konyha, vizesblokkok, a tetőtérben pedig saját fürdőszobával rendelkező szobaegységek (2 db 4 ágyas és 2 db 2 ágyas szoba) találhatóak.

 

A kulcsosház önellátó jelleggel üzemel.

 

A Solti Kulcsosház ideális helyszíne a túrázást, horgászatot, vadászatot, kerékpározást követő megpihenésnek, családi rendezvényeknek, baráti összejöveteleknek, kisebb konferenciáknak és értekezleteknek.

 

Látnivalók, programlehetőségek a közelben:

Solt egyik legszebb műemlék jellegű épülete az 1816-ban épült Vécsey-kastély, amely ma egy 38000 kötetes könyvtárként funkcionál. A Meleghegyi Pincefalu (500-600 pincéjével) a település jellegzetes színfoltja. Tájház és pusztaprogramokat kínál a közeli Révbérpuszta.

 

A solti szabadstrand és a dunaföldvári termálfürdő a vízi sportok szerelmeseinek is programlehetőséget kínál.

 

Túraútvonalak a közelben:

• Solt-Dunaföldvár kerékpárút (350 m-re)

• Magyar Zarándokút (2,8 km-re)

• EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút (1,2 km-re)

 

Utoljára frissítve: 2017-05-28 06:41:03

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>