. Ma Zoltán napja van.
Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát
2017-05-28 06:20:55
Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát

Felavatták a KEFAG Zrt solti kulcsosházát

Dr. Bitay Márton Örs állami földprogramért felelős államtitkár, Kalmár Pál solti polgármester és Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója avatták fel 2017. május 26-án, pénteken délután a romantikus környezetben álló kulcsosházat, amit ezt követően Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldott meg.

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

A KEFAG Zrt. a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával egy meglévő épületét kibővítve építette meg legújabb, 12 férőhelyes szálláshelyét a Duna közelében horgászok, kerékpárosok, túrázók, zarándokok, vadászok és természetjárók számára.

 

Az ünnepi műsor kezdetén Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Bitay Márton és Kalmár Pál mondtak beszédet.

 

- A kulcsosház a KEFAG Zrt egy nagyon fontos gazdasági objektuma, a solti csemetekertünk szomszédságában létesült - mondta Sulyok Ferenc. - Ez is közrejátszott abban, amikor a kollégákkal ötleteltünk azon, hogy hol is tervezzünk, hol hozzunk létre új szálláshelyeket. Az egyik választásunk erre a helyszínre esett. Hiszen az egy szimbolikus üzenet a jövőnek, hogy egy erdészeti csemetekerthez kívánjuk még jobban csalogatni az érdeklődő vendégeket.

 

Itt egyébként - mint elhangzott - egy meglehetősen „lepukkant" szocreál, lapos tetős használaton kívüli műhely és irodaépület állt. Viszont az ingatlan elhelyezkedése kiváló adottságú. Ideális helyszíne a túrázást, horgászatot, vadászatot, kerékpározást követő megpihenésnek.

 

A KEFAG Zrt nettó 82 millió forintból újította meg az épületet, ami - ahogy a megnyitón fogalmaztak - 303 négyzetméteren a "kulcsosházak kulcsosház etalonja" lett. Négy szobában 12 ágy várja a vendégeket. A közösségi helyiséget pedig úgy tervezték meg, hogy mintegy 30 személy is kényelmesen elférjen benne.

 

- Ezzel a szálláshellyel így már összesen 8 helyen 213 személynek biztosít a KEFAG Zrt gyönyörű környezetekben pihenési lehetőséget - hangsúlyozta Sulyok Ferenc.

 

 

Dr. Bitay Márton hangsúlyozta, hogy a solti kulcsosháznak rendkívül jó a lokációja. Hiszen itt vezet a zarándokút, a kerékpárút, és közel van a vízi túrizmus útvonalaként a Duna.

 

Solt város polgármestere is felsőfokon említette a KEFAG Zrt. új kulcsosházát. „Amit itt Önök alkottak, az magáért beszél" - mondta.

 

- Amikor Madácsi Sándor úr, a KEFAG Zrt. Észak-Kiskunsági erdészetének igazgatója megkeresett bennünket, hogy mit szeretnének itt a kis-Dunánál, csak összenéztünk, hogy lesz ebből valami? - emlékezett vissza. - Hiszen gyermekkorom óta ismerem azt, ami itt volt, és a világon semmit nem változott az elmúlt években. Természetesen azonnal „élére álltunk" a megújulásnak, hiszen Solt városban és a környékén ilyen beruházást csak dicsérni lehet. Ráadásul kevés a szálláshelyünk, így azzal most óriási hiányt pótolt a KEAF Zrt., hogy a „balkáni állapotot" felszámolva megépítette a kulcsosházat ezen a gyönyörű helyen. Én személy szerint pedig csak csodálkozom azon, meg vagyok döbbenve, hogy hogyan sikerült ilyen fantasztikusan szép, és kényelmes szállást létrehozniuk.

 

Az avatási ünnepség műsorában közreműködött a solti Vécsey Károly Általános Iskola és AMI zenekara, és Szabó Kocsis Zsuzsanna, a KEFAG Zrt. munkatársa énekelt.

 

A Solti Kulcsosház a dunaföldvári híd közelében, a solti Kis-Dunaág mentén, a KEFAG Zrt. Solti Csemetekertjének közvetlen közelében 303 m2-en szolgálja a természetben kikapcsolódásra vágyókat.


A földszinten étkező, konyha, vizesblokkok, a tetőtérben pedig saját fürdőszobával rendelkező szobaegységek (2 db 4 ágyas és 2 db 2 ágyas szoba) találhatóak.

 

A kulcsosház önellátó jelleggel üzemel.

 

A Solti Kulcsosház ideális helyszíne a túrázást, horgászatot, vadászatot, kerékpározást követő megpihenésnek, családi rendezvényeknek, baráti összejöveteleknek, kisebb konferenciáknak és értekezleteknek.

 

Látnivalók, programlehetőségek a közelben:

Solt egyik legszebb műemlék jellegű épülete az 1816-ban épült Vécsey-kastély, amely ma egy 38000 kötetes könyvtárként funkcionál. A Meleghegyi Pincefalu (500-600 pincéjével) a település jellegzetes színfoltja. Tájház és pusztaprogramokat kínál a közeli Révbérpuszta.

 

A solti szabadstrand és a dunaföldvári termálfürdő a vízi sportok szerelmeseinek is programlehetőséget kínál.

 

Túraútvonalak a közelben:

• Solt-Dunaföldvár kerékpárút (350 m-re)

• Magyar Zarándokút (2,8 km-re)

• EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút (1,2 km-re)

 

Utoljára frissítve: 2017-05-28 06:41:03

További híreink
GYORSHÍR: Kiemelt járműipari központ Kecskemét
A kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemét térségét. A kormányhatározat kedden lép hatályba.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Új nappali ellátást biztosító telephelyet építenek Homokbányán
Megállíthatatlanul folytatódik Kecskemét Homokbányai városrészének fejlődése.
2018-03-12 17:33:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Márciusban újra lesz Nőnek lenni jó konferencia a Kamarában
A hetedik Nőnek lenni jó konferencián a Generációk témaköre kerül a középpontba nagyszerű előadók és fotósok segítségével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráb...
2018-03-07 04:55:26, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére