. Ma Gedeon napja van.
Fantasztikus hangulat és nagy siker a nyárindító Tojásfesztiválon
2016-06-22 05:58:53
Fantasztikus hangulat és nagy siker a nyárindító Tojásfesztiválon

Fantasztikus hangulat és nagy siker a nyárindító Tojásfesztiválon

Sikeresen zárta a nyár induló fesztiváljaként jegyzett hétvégi rendezvényét az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. A háromnapos II. Tojásfesztivált a Tojóhibrid- tenyésztők és Tojástermelők Szövetségével valamint a Hírös Tojással szervezték meg Kecskemét főterén.





 

Az eseménydús hétvégén mindenki megtalálta a neki megfelelő szórakozást és megismerkedhetett a tojás sokoldalú felhasználási lehetőségével Kecskeméten - foglalta össze a fesztivál programjait Hamzáné Lakó Judit a főszervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Titkára.

 
Egyrészt - a családokra gondolva - számtalan gyermekprogram várta a legkisebbeket, népi fajátékok, vetélkedők, tojásmozi rajzfilmekkel, gokart, óriáskerék, dodzsem. A színpad szintén kínált számukra műsort, koncertet, bohócot és bábszínházat. Kuriózumként a főtér közepén szalmajátszótéren ugrálhattak a városi gyerekek a puha szalmában, meg is telt mindennap. Az ötlet és a megvalósítás a Hírös Tojásé volt. A játszótérrel szembeni élő baromfiudvar kakasai ébresztették a környéket hajnalban három napig, az őshonos- és tojófajta baromfi bemutatót a felnőtteknek ismeretterjesztő szándékkal építették ki, a gyerekek közül lehet, hogy volt, aki most látott először élő tyúkot-kakast.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Állandó programként tojásdíszítőkkel tanulhatták az írókázást az érdeklődők, a Múzeumi tojáskörúton látogathatták a város öt múzeumának tematikus kiállítását ingyen, tojás kvízt tölthettek ki doboznyi ajándék tojásért. A nézelődők az Aranyhomok Portéka tanyai termékei és kézművesek árui közül vásárolhattak. A Kereki Tojásfutam próbára tette a gyermekek és felnőttek ügyességét egyaránt. A 13 állomáson legtöbb pontot elérő nagyobb játékost Tojás királlyá és a kisebb játékost Tojás herceggé koronázták.

 

A gasztro-kultúra is szerepet kapott, már a fesztivál megnyitója előtt elkezdték készíteni az országos rekordnak is bejegyzett  11 m 7 cm hosszú, 2000 db tyúk és 2000 db fürjtojást tartalmazó óriás tojásos langallót. Látványos sütéstechnikája, az óriásvasalót formáló grillező masinája sokak érdeklődését felkeltette. Vasárnap pedig a nemzetközi főzőversenyen 17 csapat készített mintegy ötvenféle tojásos ételt, amihez több, mint kétezer tojást használtak fel.

A kulturális programok is bőségesek voltak, ismert néptánc és moderntánc együttesek a színpad elé szögezték a közönséget, csakúgy, mint a zenei programok. A könnyedség, vidámság is helyet kapott, az illúzió-show, a stand-up-, a musical- és operett összeállításnak köszönhetően.

A szórakoztatás főszereplői, mint minden fesztiválon, a koncertek voltak. Dixieland toborzózenével indult a fesztivál, Idén nagy szerepet vállaltak a helyi zenekarok, a Kilele Swing Cats a swinget, az AfroDZAQM, a reggae-t képviselte, a MintaPinty a gyerekeket szórakoztatta. A szombati Madarak utcabálja igazi retró hangulatot varázsolt a főtérre. A legjobban Rúzsa Magdit várták a rajongói, még a kiadós nyári langyos eső sem riasztotta el őket. Megtelt a főtér, ernyő-erdő alatt énekelt a tömeg együtt kedvencével. Mire a dedikálás jött, az eső is elállt, egy órát még fotózkodhattak az énekesnővel a rajongók.

A három napon keresztül Pál Attila és Dobó Enikő konferált, állta a hőséget és tartotta ébren a fesztiválozók figyelmét.

További részletek  a www.tojasfeszt.hu honlapon és a facebookon: www.facebook.com/tojasfeszt

Utoljára frissítve: 2016-06-22 06:01:46

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel e...
Bővebben >>