. Ma Emma napja van.
Ez már a harmadik kecskeméti Mercedes modell
2014-06-25 20:36:26
Ez már a harmadik kecskeméti Mercedes modell

Ez már a harmadik kecskeméti Mercedes modell

Tovább folytatódik a kecskeméti Mercedes-Benz gyár sikertörténete: Kecskeméten már készülnek egy harmadik modell a CLA Shooting Brake gyártására. (Az még nem ismert, hogy miként fog kinézni a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. Ezért a fotók még csak spekulációk.)







A Mercedes-Benz az új CLA Shooting Brake kompaktautó modelljét, amely az ötödik a sorban, kizárólag Kecskeméten gyártja, akárcsak a CLA négyajtós kupét – tájékoztatta ma hírportálunkat a Mercedes-Benz Hungária Kft. sajtóosztálya. Így a Mercedes-Benz magyarországi telephelyén a B- és CLA-osztályokkal, valamint a CLA Shooting Brake modellel már három személyautó gyártása folyik.

 

„Kecskeméti telephelyünket, ahol időközben már három műszakban folyik a termelés, és amelynek a munkájával messzemenőkig elégedettek vagyunk, a CLA modell Shooting Brake variációjával erősítjük tovább“ - mondta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, a toscanai S-osztály coupé bemutatója keretében.

 

 

A Mercedes-Benz a CLA Shooting Brake-et először ez év végén mutatja be. A modell piaci bevezetésére 2015. első félévében kerül sor.

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a CLA után egy további modell, az új CLA Shooting Brake is kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el az ügyfelekhez világszerte. Reméljük, hogy a CLA Shooting Brake is hasonlóan sikeres fogadtatásra talál, mint a Mercedes-Benz CLA modellünk“ - mondta Thomas Geier gyárigazgató.

 

A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közös termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját. Ez a hálózat döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gazdaságos termeléséhez, valamint lehetővé teszi a két gyár kihasználásának rugalmas, és mindenkor optimális vezérlését is.

 

2012. márciusa óta készülnek Mercedes-Benz B-osztály modellek a gyárban. 2013 januárja óta gyártják itt a gyár második modelljét, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amely kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el a vevőkhöz világszerte.

 

Az új Mercedes-Benz kompaktmodell-generáció ebben az évben is folytatta sikeres szereplését: januártól májusig bezárólag 173.318 vevő döntött a csillagos márka mellett világszerte (+24,5%). A Mercedes-Benz már a tavalyi évben is 371.399 darabbal több kompaktmodellt értékesített, mint az azt megelőző évben. (+ 64,0% többet, mint 2012-ben).


Utoljára frissítve: 2014-06-25 20:36:58

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>