. Ma Csongor napja van.
Európa Kupa Döntő nyitógáláján ünnepelte 15. születésnapját a Hit és Sport Alapítvány
2015-08-04 21:36:20
Európa Kupa Döntő nyitógáláján ünnepelte 15. születésnapját a Hit és Sport Alapítvány

Európa Kupa Döntő nyitógáláján ünnepelte 15. születésnapját a Hit és Sport Alapítvány

A Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjének a Műkertvárosi Sportcentrumban hétfő este tartott nagyszabású megnyitó ünnepsége egyben az eseményt rendező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány (Hit és Sport Alapítvány) 15. születésnapja is volt. Az eseményen többek között részt vett Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója, volt labdarúgó, 70 szeres válogatott, dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és több kecskeméti városi képviselő is.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány (Hit és Sport Alapítvány) a Magyar Labdarúgó Szövetséggel - a rendezvény fő támogatójával - együttműködve rendezte meg idén is Kecskeméten a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét.

A péntek estig tartó sporteseménynek hagyományosan Kecskemét ad otthont, immár tizennyolcadik alkalommal. Európa 13 nemzetének 17 csapata összesen 35 mérkőzésen méri össze tudását Kecskeméten a következő napokban.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A hétfő esti ünnepélyes megnyitón a fogadó város nevében Bogasov István, Kecskemét Megyei Jogú Város tanácsnoka, önkormányzati képviselő, a Sport Munkacsoport elnöke köszöntötte a gyerekeket. Emlékeztetett arra, hogy évről évre minden nyáron Kecskeméten találkoznak a magyar és az Európai országok gyermekotthonainak sportolói. Egy nagyszerű és a városhoz méltó programon. Bogasov István beszédében külön is köszöntötte a Hit és Sport Alapítvány elnökét, Radics Kálmánt, Kecskemét Megyei Jogú Város Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzata elnökét, akinek megköszönte a rangos sportesemény szervezéséért nyújtott eddigi tevékenységét.


Dr. Salacz László országgyűlési képviselő - aki nem mellesleg a Parlamenti labdarúgó csapat tagja is - szeretettel köszöntötte a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjére érkezett csapatokat. Örömét fejezte ki azért, hogy már most elhangzott: jövőre is várhatóan Kecskeméten rendezik meg a kupát.

Sipos László, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata nemzeti politikáért felelős tanácsnoka, önkormányzati képviselő 15. születésnapja alkalmából köszöntötte az ünnepségen a Hit és Sport Alapítvány csapatát, valamint elnökét, Radics Kálmánt.

A 2000-ben alakult alapítvány eleinte csak a gyerekotthonokban nevelkedettekre koncentrált, és kitörési lehetőséget kívánt számukra biztosítani a sporton keresztül. A kezdeményezések azután egyre több embert vonzottak: nem csak Magyarországon, hanem a határon túlról is. Így fejlődött évről évre a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője, amelyen eddig összesen 18 európai ország vett részt. Az UEFA végrehajtó bizottsága - 53 tagszervezete szavazatai alapján - a 2013. évi "Legjobb Grassroots Projekt Díjat" a Hit és Sport Alapítványnak ítélte, amellyel a kecskeméti rendezvény még inkább a figyelem középpontjába került.

Az alapítvány elnöke, Radics Kálmán kisebb műtét után vasárnap jött ki a kórházból, és részt vett ugyan az ünnepségen, azonban papírra írt gondolatait - egészségi állapota miatt - Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots szociális program vezetője tolmácsolta. Radics Kálmán megköszönte a 15. évfordulón a munkatársai szorgalmas és kitartó munkáját. Hangsúlyozta, hogy a 15 év alatt több mint 120 gyermekotthonnal alakítottak ki szoros együttműködést. A leglátványosabb eredményeket pedig a legnépszerűbb sportágban, a labdarúgásban érték el. Radics Kálmán megköszönte Kecskemét Város Önkormányzatának eddigi támogatásait is.

Utoljára frissítve: 2015-08-04 21:56:07

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>