. Ma Auguszta napja van.
Esküt tettek az új diákok a Kecskeméti Református Gimnázium tanévnyitóján
2016-09-01 16:29:06
Esküt tettek az új diákok a Kecskeméti Református Gimnázium tanévnyitóján

Esküt tettek az új diákok a Kecskeméti Református Gimnázium tanévnyitóján

Hagyományosan ünnepi istentisztelet keretében tartotta meg a tanévnyitót a Kecskeméti Református Gimnázium szerdán este. Itt tettek fogadalmat a gimnáziumba idén felvett, a tanulmányaikat a 2016/17-os tanévben megkezdő tanulók is.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

 

 

Harangszóra vonultak be a templomba az iskola diákjai. Vincze Árpád református lelkész apostoli köszöntését követően Varga Nándor lelkipásztor, az igazgatótanács elnöke mondott fohászt, imádságot és hirdetett igét. Az istentiszteleten a gimnázium kórusa is szolgált, Jámbor Zsolt vezetésével, az új diákok pedig énekkel köszöntötték új intézményüket.

 

A 452 esztendős múltban gyökerező, az államosítás után 26 évvel újraindított iskola 2016/2017-os tanévét Szenes Mártonné Durucz Anna, a gimnázium igazgatója nyitotta meg. Ünnepi beszédében elhangzott, hogy 20 osztályban 590 diák kezdi meg a Református Gimnáziumban az évet: közöttük az 5 új osztályba érkezett 63 hetedikes és 104 új kilencedikes tanuló.

 

Szenes Mártonné kijelentette, hogy a tárgyi és anyagi feltételek a tanítás megkezdéséhez a gimnázium rendelkezésére állnak. Köszönet ezért a fenntartó Kecskeméti Református Egyházközségnek. Ugyanakkor megköszönte a szülők alapítványi támogatásait, amelyeket továbbra is várnak. Mint elhangzott: az oktatás körülményeinek javítására, a gyermekek javát szolgáló fejlesztésekre fordítjuk majd ezeket a támogatásokat.

 

- A református iskolában a tantárgyak, a sok értékes szaktárgyi ismeret mellett kapsz még valami pluszt - hangsúlyozta Szenes Mártonné. - Többek között lehetőséget annak megélésére, hogy a szükséges erő és a bizalom az említetteteken túl, minden emberi határon túlról is érkezik. Sokat fogsz hallani arról, hogy „bízzál az Úrban teljes szívből". Érdemes ezt az üzenetet meghallani, érdemes ezzel a lehetőséggel számolni, erre építeni, és akkor magadban sem kételkedhetsz. Írjuk ezt fel szívünk táblájára és induljunk neki ennek az új tanévnek így!

 

A tanévnyitó istentiszteleten bemutatták az iskola új pedagógusait. Marosszéky Gábor matematika szakos tanár urat, akitől akár hyper-matekot is lehet tanulni. A miskolci Földes Ferenc Gimnáziumból érkezett Kecskemétre és a sportszerű cselekről és gáncsokról is értekezhetnek majd vele a diákok.

 

Virágné Hornyák Nikolett laboránst már 2 hete szorgoskodik a kémia-szertárban és a laborgyakorlatok előkészítésében segíti majd a munkát és a biológia-kémia laboratórium rendjének őre. Előzőleg a Kocsis Pál szakközépiskolában szerzett mindebben gyakorlatot.

 

Az iskola angol anyanyelvi lektora ebben az évben Magen Lethbridge, aki az Egyesült Államokból érkezett Kecskemétre. Gréczi Szilvia pedig matematikából és informatikából tanít majd összesen 3 csoportot. Óraadóként angolból Dr. Hardi Judit, a Kecskeméti Egyetem tanára visz majd egy csoportot.

 

A tanévnyitó istentiszteleten Varga László nyugalmazott református lelkész, a PADMA elnöke adta át a gimnáziumban érettségizett egyik diáknak a Dr. Bárány Alapítvány ösztöndíját, aki a tanári pályára készül és a végzést követően református oktatási intézményben kíván majd elhelyezkedni. Valamint az internátus igazgatója, Pálné Lencsés Szilvia is köszöntötte a tanévnyitó résztvevőit és megnyitotta az internátus 2016/2017-es tanévét.

Utoljára frissítve: 2016-09-01 16:38:26

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>