. Ma Márk napja van.
Erdei Zsolt kecskeméti bokszmeccse: ex-tornász segíti Madár felkészülését
2014-01-28 13:47:46
Erdei Zsolt kecskeméti bokszmeccse: ex-tornász segíti Madár felkészülését

Erdei Zsolt kecskeméti bokszmeccse: ex-tornász segíti Madár felkészülését

Erdei Zsolt nemrég jelentette be, hogy nem hagy fel a profi ökölvívással, hanem március 8-án, Kecskeméten a kötelek közé lép, várhatóan egy Eb-címmeccsen. A felkészülést már természetesen megkezdte, amiben segítségére van Bundzsák Gabriella is, aki táplálék-kiegészítőket állít neki össze ugyanúgy, mint ahogy olimpiai bajnok tornászunknak, Berki Krisztiánnak is.

 

 

*Fotó: Megaphone TPM

 

„Magam is tornász voltam" - árulta el a Totalsport.hu-nak a táplálkozási tanácsadó. „1994 óta foglalkozom egészségmegőrzéssel, táplálék-kiegészítéssel, illetve ezek ajánlásával. Tapasztalatból tudom: nagyon fontos, hogy ezek a kiegészítők korrekciókat tudjanak adni a felkészülés, az alapozás, illetve a verseny során. Ezek csak úgy lehetnek eredményesek, ha célzottan személyre szabottak. A táplálkozás rengeteg problémát okozhat, ezért mi kizárólag tiszta hatékonyságú, megbízható termékekkel dolgozunk."

 

Bundzsák azt is elmesélte nekünk, hogyan került kapcsolatba minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívójával, Erdei Zsolttal. „Szájhagyomány útján hallott rólam, hiszen például Berki Krisztián már nyolc éve fogyasztja az általunk ajánlott termékeket és már egy ideje a Felix Promotion menedzseriroda többi sportolóját is segítjük. Személyesen találkoztam vele, mert nagyon fontosnak tartom, hogy megismerjem a legapróbb részletekig a táplálkozási és felkészülési szokásait a sportolóknak. Madár egyedül készül, amihez őrült motiváció kell, főleg ennyi idősen. Ebben segítek neki célzottan."

 

És hogy ez pontosan mit is jelent? „Elsősorban jó minőségű fehérjékre van szüksége, illetve a csontok és ízületek miatt a megfelelő kalcium-magnézium bevitelre. Ezek nem megadózisok, csak kiegészítések, amik korrekciókra képesek. Energia bevitelre is szüksége van komplex multivitaminokkal. Nagyon fontos, hogy ezek mind a táplálkozási láncból származnak, szó sincs szintetikumokról. A folyadékbevitel és a ph-szint, vagyis a savasodás kérdése sem elhanyagolható szempont. A lényeg, hogy minden, amit fogyaszt, hasznosuljon."

 

A februárban kezdődő téli olimpiára készülő Farkas Norbertet is segítő Bundzsák heti rendszerességgel tartja a kapcsolatot Madárral. „Zsolt azért speciálisabb eset, mert sportolói szemmel nézve az idősebb korosztályhoz tartozik, de még mindig világszinten van. Ezért sokkal több pluszra van szüksége, mint egy fiatal sportolónak. Fejben még mindig nagyon ott van, úgyhogy az idegrendszere teljesen rendben van. Az évszakokra is figyelünk: télen a zöldség-gyümölcs bevitel elengedhetetlen. Olyan alapanyagokra van szüksége, amelyek abban segítenek, hogy egy esetleges betegség minél rövidebb ideig tartson. Pár nap alatt regenerálódnia kell a szervezetnek, hogy ne kelljen elölről kezdenie az alapozást. Szerencsére Zsolt azt mondta, hogy ő egyébként is nagyon ritkán szokott ágynak dőlni. Azt is megtudtam tőle, hogy nem iszik tejet, így ezt is pótolni kell benne."

 

KORÁBBI CIKKEK:

Erdei Zsolt kecskeméti bokszmeccse: Bedák Zsolt és Kelemen Balázs is szorítóba lépnek

BOMBAHÍR: Erdei Zsolt Eb-címért bokszol Kecskeméten

 

Utoljára frissítve: 2014-01-28 13:55:53

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>