. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Építészeti díjat kapott a Kecskeméti Fürdő
2012-10-27 08:21:52
Építészeti díjat kapott a Kecskeméti Fürdő

Építészeti díjat kapott a Kecskeméti Fürdő

A Kecskeméti Fürdő és az épület tervezői nyerték az Építészfórum által nyolcadik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja rendezvény különdíját – tudósított erről a hvg.hu. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület által második alkalommal átadott elismerése Mikó László vezető tervező munkáját tartotta a legjobbnak a beküldött pályamunkák közül.





 

A döntésben közrejátszott, hogy az idei Média Építészeti Díjra benevezett épületek tervezői közül azokat kívánta jutalmazni az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület, akik munkájában az építészeti minőség oly módon jelenik meg, hogy azzal együtt az épület felhasználói számára funkcionális, hosszú távon gazdaságosan működtethető épület valósult meg, az alkalmazott építészeti eszközök reflektálnak az épület rendeltetésére és a tervezésben és megvalósulásban a fenntarthatósági szempontok megfelelő súllyal szerepet töltenek be.

 

 

„Az uszodára azért esett a választásunk, mert egyszerű, a funkcionális igényeknek megfelelő építészeti eszközökkel hozta létre az épületegyüttest. Az épület korszerű anyagokból épült, megjelenése nem hivalkodó és harmonikusan illeszkedik környezetéhez” – mondta Árendás Gergely, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

 

Az uszoda Kecskeméten található a város sportolásra, szabadidő eltöltésre kijelölt részén. A versenyuszodarész 10 pályás 50 méteres medencét, 25 méteres bemelegítő medencét és tanmedencét tartalmaz 750 fős lelátóval. Az élménytér 1700 m2 vízfelülettel belső és külső élménymedencéket, csúszdákat, szaunát, gyógyászati és fitnesz-szolgáltatást kínál. A létesítmény öltözőkapacitása 1300 fő, két étterem és üzlet működik benne. Az uszoda jelenleg próbaüzemben működik; a 13 ezer négyzetméter alapterületen, 6 milliárd forint értékű beruházás műszaki átadása folyamatban van.

Forrás: hvg.hu

Utoljára frissítve: 2012-10-27 08:43:30

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>