. Ma Auguszta napja van.
Előzetes letartóztatásban a két gyilkos
2014-11-25 22:19:39
Előzetes letartóztatásban a két gyilkos

Előzetes letartóztatásban a két gyilkos

„Police” feliratos, alatta pedig golyóálló mellényben kísérték civil ruhás nyomozók a jánoshalmi gyilkosság elkövetésével gyanúsított, megbilincselt két férfit vezetőszíjon a nyomozási bíró elé a Kecskeméti Járásbíróságra. Mindkettőt előzetes letartóztatásba helyezték.






A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indítványozta annak a 36 éves jánoshalmi férfinek, továbbá bűnpártolással gyanúsított 22 éves társának az előzetes letartóztatását, akik az áldozatukat agyonverték, majd ezt követően egy kútba dobták.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. november 10-én napközben az elkövetők együtt dolgoztak (a szerkesztő megjegyzése: információink szerint favágóként) a 44 éves román állampolgárságú férfivel egy jánoshalmi külterületi tanyán, ahol a munka végeztével a 36 éves férfi rátámadt a sértettre és agyonverte. A bántalmazást követően az elkövetőnek fiatalabb kollégája segített az áldozat és kerékpárja eltüntetésében. Az elkövetők a magatehetetlen sértettet az út mellett elrejtették és magára hagyták, majd másnap visszatérve a sértettet egy elhagyott tanya kútjába dobták.

 

Ezek után a sértettet megölő, idősebb elkövető Zsana külterületén egy fenyves erdőben 2 lőfegyvert és 1661 darab lőszert is elásott, amelyhez szintén a fiatalabb társa nyújtott segítséget.

 

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének. A gyanúsítottak további nyomozási cselekményeken történő részvétele kizárólag előzetes letartóztatásuk elrendelésével biztosítható.

 

A fiatalabb elkövető korábban több alkalommal volt büntetve, a jelen bűncselekményeket a vele szemben korábban kiszabott börtönbüntetés felfüggesztésének lejártát követő három hónappal követte el. Ezért megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

 

Az előzetes letartóztatásról kedden délután döntött a Kecskeméti Járásbíróság. A nyomozási bíró egyetértve az ügyészi indítvánnyal elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A végzés jogerős, ellene senki nem élt fellebbezéssel.

 

A döntés kihirdetését követően a két férfit a Wéber Ede utcai börtönbe szállították a nyomozók.

Utoljára frissítve: 2014-11-25 22:21:38

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>