. Ma Márk napja van.
Elkezdődött a Széchenyi Sétányi Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése
2017-05-30 05:32:33
Elkezdődött a Széchenyi Sétányi Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Elkezdődött a Széchenyi Sétányi Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Elkezdődött a kecskeméti Széchenyi sétányi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A felújítás az intézmény teljes épületét érinti, valamint az udvar és játszóudvar teljes rekonstrukciója is megtörténik.

A meglévő bölcsődeépület felújítása, kismértékű átalakítása keretében átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági munkálat és teljes körű energetikai korszerűsítés valósul meg. A fejlesztés eredményeként az intézmény egy csoportszobával, 14 férőhellyel bővül. A 230,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével az új csoportszoba elősegíti a fiatal anyukák gyors visszatérését munkahelyükre, vagy a munkaerő piacra, ezáltal hozzájárulva a város szűkös munkaerő kínálatának növeléséhez.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15 kódszámú, a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése" című felhívásra benyújtott pályázaton 229.997.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap. A TOP-6.2.1-15-KE-2016-00001 azonosító számú, „Széchenyi sétányi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése" című projekt keretében megvalósuló beruházás célja, hogy a Kecskemét, Széchenyi sétány 2. szám alatt lévő, 1974-ben épült, az elmúlt években magas kihasználtság mellett működő intézmény teljesen megújuljon, az intézmény nagyobb kapacitással működjön. A projekt eszközbeszerzéssel is kiegészül, amely magába foglalja a gyermekellátó egységek berendezési tárgyait, fejlesztőeszközöket és játékokat, a közösségi terek bútorzatát, valamint egyéb a működéshez szükséges eszközöket. A projekt eredményeképpen az intézmény egy csoportszobával, 14 férőhellyel bővül. Az intézmény nagyobb kapacitása és nevelési feladatainak növekedése igényelhetik új munkaerő alkalmazását.

 

A kivitelezést a kecskeméti székhelyű Horváth Építőmester Zrt. végzi. A munkálatok még idén ősszel befejeződnek.

Utoljára frissítve: 2017-05-30 05:33:31

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>