. Ma Márk napja van.
Elhunyt Gallai Péter
2019-09-16 15:39:46
Elhunyt Gallai Péter

Elhunyt Gallai Péter

Gallai Péter egy Nautilus nevű együttesben kezdett zenélni, majd egy koncertjük után Som Lajosék meghívták az éppen alakuló Piramis együttesbe. A Piramis feloszlása után a Bergendy tagja lett, de rövid idő után kilépett, majd pár év külföldi zenélés után, 1985-ben a Bikinihez csatlakozott, ahol nyolc évet töltött el.

 

A rockzenész a Bikini után a Favágókban játszott Vágó Istvánékkal, majd több énekesnek írt dalokat és lemezeket, de ő szerezte a Kolumbusz című rockopera zenéjét, valamint az RS9 Stúdiószínház házi szerzője is volt. Emellett vendégként, majd tagként lépett fel a Piramix zenekarban, mellyel a Piramis koncertprogramját játszották.

 

Az énekesként is tevékenykedő Gallai Péter olyan Piramis-számok születésénél működött közre, mint a Szabadnak születtem, a Szállj fel magasra, a Mikor megszülettem, a Nem tudom vagy a Más helyen keress, a Bikini tagjaként pedig a Hazudtunk egymásnak, A csillagok ködében, az Eltűnt az élet az utcánkból és a Ha lenne holnap című dalok társszerzője volt.

 


Szállj fel magasra!

 

(Forrás: Index)

Utoljára frissítve: 2019-09-16 15:42:36

További híreink
Tavaszi gardróbfrissítés: ennek az 5 alapdarabnak ott a helye a te ruhatáradban is!
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel együtt, helyettük pedig jöhetnek a lengébb darabok. Ez pedig ...
2024-03-14 18:05:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csomagküldés Európa egyes országaiba
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgozni. Függetlenül az életkortól, egyre többen próbálnak szeren...
2024-03-14 17:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>