. Ma Emma napja van.
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték egy prostituált gyilkosát Kecskeméten
2015-04-07 14:23:19
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték egy prostituált gyilkosát Kecskeméten

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték egy prostituált gyilkosát Kecskeméten

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék kedden azt a 36 éves nyárlőrinci férfit, aki különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy prostituáltat a 44-es főút mellett, két év múlva pedig egy másikat életveszélyesen megsebesített. Fodor Endre tanácsvezető bíró ítéletében kimondta, hogy a vádlott 35 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. A bíróság a 36 éves vádlottat 22 ezer forint vagyonelkobzásra, valamint 19 millió forint perköltség megfizetésére is kötelezte.

 

 

A vádirat szerint a férfi 2010. október 2-án a 44-es főúton megállapodott egy prostituálttal, hogy az szexuális szolgáltatásban részesíti. Egy erdős részre mentek, itt a nő sértő megjegyzéseket tett rá, majd dulakodni kezdtek. A vádlott előbb ököllel bántalmazta a sértettet, majd egy gépkocsiemelővel több, nagy erejű ütést mért a fejére. Tovább ütlegelte még akkor is, amikor a nő már elvesztette az eszméletét és a földön feküdt. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen meghalt.

 

A vádlott 2012. augusztus 29-én szexuális aktusban állapodott meg a peres ügy másik sértettjével a 44. főút közelében. Elhatározta, hogy megszerzi a sértett pénzét, ezért az aktus közben egy késsel többször megszúrta a nőt. Ezután kihúzta őt a gépkocsiból és az erdőben ismét többször megszúrta, majd amikor a nő úgy tett, mintha meghalt volna, a férfi elhagyta a helyszínt. A sértett egy közeli tanyához ment, ahol segítséget kért. A nő a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el, amely orvosi ellátás hiányában a halálát okozta volna.

 

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: a vádlott a nyomozati szakban részletes beismerő vallomást tett a 2010-es emberölés tekintetében. A vádlott védekezése a tárgyalási szakra átalakult, a 2010-es emberöléstől teljesen elhatárolódott, azt állította, hogy rendőri manipuláció hatására tett beismerő vallomást.

 

Fodor Endre hangsúlyozta: a jog szerint, ha egy vallomás törvényes keretek között történt, azt lehet módosítani, de nem lehet visszavonni.

 

A vádlott az utolsó szó jogán tagadta, hogy a prostituáltat meggyilkolta volna, a másik sértett többszöri megszúrását beismerte, de tagadta, hogy azt nyereségvágyból követte el.

 

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a vádlott feltételes szabadlábra bocsátásának kizárásáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbez.

 

A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

(Szöveg: MTI / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2015-04-07 14:24:10

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>