. Ma Csongor napja van.
Elektromos buszokra vált Pécs
2019-09-09 12:48:44
Elektromos buszokra vált Pécs

Elektromos buszokra vált Pécs

A tervek szerint 2020 elején már forgalomba állnak azok az elektromos buszok, amelyek a régebbi, kevésbé környezetkímélő járműveket váltják majd fel. A témában csütörtökön délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a pécsi városházán. Páva Zsolt polgármester elmondta, a városvezetés évek óta készült arra, hogy az elektromos buszos közlekedést bevezessék Pécsett.

 

Kővári János, az Európa Zöld Fővárosa-projekt felelőse azt hangsúlyozta, a megfelelő buszt sikerült kiválasztani Pécsre, több okból is: a gyártók nem ma kezdték a munkát, és a legújabb modellekből érkezhet a városba. A kínai-amerikai BYD (Bild Your Dream) vállalat buszai a kényelmi szolgáltatások tekintetében is első rangúak. A síkpadlós, 64 üléses, klimatizált és nyitható ablakokkal rendelkező járművek biztosan elnyerik a pécsiek tetszését. A járművek  egy töltéssel 300 kilométert képesek megtenni. A városvezetés távlati célja, hogy ezeken a költség- és környezetkímélő járműveken felül a jövőben további e-buszokat szerezzenek be és a teljes pécsi buszflottát lecseréljék ilyen modern elektromos járművekre.

 

A helyi közösségi közlekedési cég, a Tüke Busz telephelyén egy új üzemcsarnok épült, ami direkt az e-buszokat szolgálja ki megfelelő tárolási és töltési kapacitásával.

 

Végül nem szabad megfeledkezni a gazdaságosságról sem: a szervizköltség sokkal alacsonyabb az e-buszoknál, hiszen egyfelől nincsenek kopó alkatrészek, másfelől garanciát is vállal rá a gyártó, üzemanyagköltségről pedig egyáltalán nem beszélhetünk. Élettartamuk többszöröse lehet a hagyományos járműveknek.

 

(Forrás: Pécs ma)

 

További híreink
Tavaszi gardróbfrissítés: ennek az 5 alapdarabnak ott a helye a te ruhatáradban is!
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel együtt, helyettük pedig jöhetnek a lengébb darabok. Ez pedig ...
2024-03-14 18:05:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csomagküldés Európa egyes országaiba
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgozni. Függetlenül az életkortól, egyre többen próbálnak szeren...
2024-03-14 17:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>