. Ma Márk napja van.
Ekkora forgalmat akarnak a kecskeméti repülőtérre terelni
2019-09-04 16:56:53
Ekkora forgalmat akarnak a kecskeméti repülőtérre terelni

Ekkora forgalmat akarnak a kecskeméti repülőtérre terelni

A kecskeméti repülőbázis kettős, katonai és polgári hasznosításáról beszélt Benkő Tibor honvédelmi miniszter a baon.hu portálnak. A polgári zóna kialakítását eredetileg a város hajtotta volna végre a minisztériummal kötött megállapodás alapján, ám ezek a feladatok végül a tárcához kerültek, főleg a beruházás nemzetbiztonsági és tulajdonviszonyokat érintő sajátosságai miatt. A kettős hasznosításra biztosított 5,5 milliárd forintos állami forrás kedvezményezettje is a minisztérium lett, a tárca készíti el a polgári zóna működésének üzleti tervét is.

 

A tárcavezető elmondta, hogy általános igénybevételt terveznek, közepes forgalomra készülnek, mint a sármelléki vagy a debreceni repülőtereken, ezekből a példákból indult ki a minisztérium.

 

Benkő Tibor azt is hozzátette, hogy többlépcsős beruházás valósul meg, ennek része a korszerűbb, szélesebb kifutópálya, a több gép elhelyezését biztosító álláshelyek, az infrastruktúra javítása, majd végül a civil terminál megépítése, ezt 2020-22 között tervezik megvalósítani.

 

A Gripenek egyelőre a pápai reptért használják, de ha az időjárás engedi, és a jelenlegi korszerűsítési munkálatok, a hatósági átadások lezajlanak, év végére visszatelepülhetnek Kecskemétre.

 

(via infostart.hu)

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>