. Ma Márk napja van.
Éjszakai viharkárok Kecskeméten
2014-08-06 07:44:09
Éjszakai viharkárok Kecskeméten

Éjszakai viharkárok Kecskeméten

Jelentős károkat okozott a keddi vihar több városban is, a tűzoltók Szegeden, Csongrádon és Kecskeméten is dolgoznak még a károk felszámolásán - tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden éjjel Facebook-oldalán.






A közlemény szerint a vihar - leginkább az erős szél - Csongrádon tömeges károkat okozott. Tíznél is több bejelentés érkezett a katasztrófavédelem ügyeletére útra, épületekre vagy villanyvezetékekre dőlt fákról, a szél által megbontott háztetőkről, ledöntött kéményekről. Iskolát, járókelőket, gondozásra szoruló személyeket egyaránt veszélyeztetnek a veszélyessé vált - megdőlt vagy kidőlt - fák a településen.

 

Kecskemétet sem kímélte az Alföldön késő délután átvonult zivatar. A város számos pontjára riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat kidőlt fák, elöntött házak és üzletek, vagy a szél által megrongált háztetők miatt. Több helyen fák dőltek az utakra, részben vagy egészen eltorlaszolva azokat. Néhány helyszínen elektromos vezetékeket szakítottak le a szél által kitépett növények. A magánházakon túl egy áruházban is kárt okozott a viharos erejű szél, megbontotta a tetőszerkezetét és onnan egyes elemeket tépett ki.

 

Szegeden az Acél utcában egy kidőlő fa leszakította a villanyvezetéket. A 47-es út Algyői úti szakaszán egy benzinkút közelében törtek le egy nagyobb fa ágai és a gáztározóra hullottak.
 

Balatonlellén három éttermet, két házat és utakat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz - a lelleieknek a balatonboglári önkormányzati tűzoltók siettek segítségükre.

 

A viharzóna útjába eső további településeken - például Szihalmon, Mezőkövesden, Karancsalján - is okozott károkat a zivataros időjárás - írja közleményében a katasztrófavédelem.

(MTI)

 

Utoljára frissítve: 2014-08-06 07:44:30

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>