. Ma Emma napja van.
Együttműködési megállapodást kötött a Kecskemét és az MTK
2015-09-17 17:13:07
Együttműködési megállapodást kötött a Kecskemét és az MTK

Együttműködési megállapodást kötött a Kecskemét és az MTK

A KLC-KTE SI és az MTK képviselői csütörtökön délelőtt közös kecskeméti sajtótájékoztatón jelentették be a két klub közötti együttműködést. Amelynek lényege, hogy a kecskeméti tehetségek az MTK magasabb osztályú csapataiban kaphatnak lehetőséget, a fővárosi klub pedig játékosok kölcsönadásával segít a kecskeméti csapatnak.

 

 

 

 

 

Az erről szóló megállapodást S. Juhász Attila, a KLC-KTE SI ügyvezető elnöke és Deutsch Tamás, az MTK elnöke írták alá a Kecskeméti Városházán. Az eseményen jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Sipos László tanácsnok, kecskeméti önkormányzati képviselő, Domonyai László, az MTK klubigazgatója, Garami József, az MTK szakmai igazgatója, valamint Török László, a KLC-KTE SI szakmai igazgatója.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

S. Juhász Attila a vendégek üdvözlését követően megköszönte Szemereyné Pataki Klaudiának a helyszín biztosítását, és a jelenlétét is, valamint elmondta, hogy ez is jelzi az Önkormányzat támogatását, az ügy fontosságát.

Felidézte, hogy az MTK Budapest elnökével, Deutsch Tamással a 2000-es évek elején találkoztak Kecskeméten, a Széktói Stadion alapkő letételekor.

A kecskeméti csapat ügyvezető elnöke az együttműködési megállapodás aláírását megelőzően továbbá hangsúlyozta, hogy a kecskeméti élvonalbeli labdarúgás megszűnésével keletkezett űrt kívánta az egyesület betölteni akkor, amikor megkereste az MTK Budapest klubigazgatóját, Domonyai Lászlót.  A döntés meghozatalánál fontos szempont volt, hogy az együttműködő klubok filozófiája hasonló értékeket képviseljen. S. Juhász Attila ezen túlmenően kiemelte, hogy a Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezetőinek régóta nagyon jó a szakmai és a baráti kapcsolata, amit a jövőben szeretnének még szorosabbá tenni.

Az aláírásra került együttműködés célja, hogy a legkiemelkedőbb kecskeméti tehetségek számára, továbbra is biztosítva legyen az NBI-es jövőkép, emellett természetesen szeretnék megtartani azokat, akik helyben lehetnek a csapat erősségei. A játékosok áramlása a másik irányba is működik, azaz érkezhetnek majd játékosok az MTK Budapest-től Kecskemétre is.

S. Juhász Attila zárszavában elmondta, az aláírásra kerülő, kölcsönös előnyökkel járó együttműködés a fejlődés záloga.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke örömét fejezte ki, hogy jelen lehet az MTK számára is fontos együttműködés aláírásán. Megköszönte a KLC-KTE SI utánpótlásában tevékenykedő munkatársai és az MTK-nál dolgozó kollégái nevében is, hogy kidolgozták az aláírásra kerülő megállapodás részleteit.

Elmondta, két szempontból is fontos az együttműködés. Egyrészt azért, mert így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Kecskemét visszakerüljön az élvonalba. Utalt rá, hogy a város csapata rövid idő alatt rangot vívott ki magának a magyar labdarúgásban, hiszen a csapat mindig izgalmas, látványos mérkőzéseket játszott, és hiányzik a magyar szurkolóknak.

"Ha hozzá tud járulni az MTK Budapest a visszatéréshez, azt a magyar labdarúgásért is teszik" - közölte. Másrészt így biztosítható az első osztályban játszó kecskeméti utánpótlás csapatok számára az NBI-es jövőkép. Az együttműködés szakmai előnyei is nagyon fontosak, hiszen ily módon a Kecskeméti LC - KTE SI munkatársai Magyarország legelismertebb utánpótlás szakemberével, az MTK Budapest szakmai igazgatójával, Garami Józseffel dolgozhatnak együtt.

Végezetül sok sikert kívánt a csapatoknak mind a pályán, mind a megállapodás kapcsán.

Utoljára frissítve: 2015-09-17 17:16:16

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>