. Ma Emma napja van.
Együttműködési megállapodás a kkv-k fejlesztéséért
2014-04-15 14:34:55
Együttműködési megállapodás a kkv-k fejlesztéséért

Együttműködési megállapodás a kkv-k fejlesztéséért

A kis és középvállalkozások fejlesztésére irányuló együttműködési megállapodást kötött a mai napon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. (AIPA). A megállapodást a HITA részéről Berényi János elnök, az AIPA képviseletében Lepsényi István, az AIPA Klaszter elnöke, a Knorr-Bremse vezérigazgatója írta alá.





Az együttműködési megállapodás elsődleges célja a hazai kis- és középvállalkozások támogatása annak érdekében, hogy minél versenyképesebben tudjanak bekapcsolódni a Magyarországon gyártókapacitással rendelkező, elsősorban járműipari nagyvállalatok beszállítási láncába, illetve az itt letelepedett nemzetközi cégek minél szélesebb körben vegyék igénybe a hazai beszállítók szolgáltatásait - közölte a HITA.

 

Az együttműködés keretében meghatározott szakmai feladatvállalás a járműiparba történő új befektetéseket, beruházásokat szorgalmazza, a hazai járműipar beszállítói háttéripara további fejlődését mozdítja elő, beleértve a szakemberek képzését, valamint elősegíti új beszállítói kapcsolatok és új kapacitások létrejöttét.

 

A megállapodást a HITA részéről Berényi János elnök, az AIPA képviseletében Lepsényi István, az AIPA Klaszter elnöke, a Knorr-Bremse vezérigazgatója írta alá.

 

A közlemény szerint Berényi János, a HITA elnöke kiemelte annak fontosságát, hogy az AIPA képviseletében olyan nagynevű beszállítók osztják meg tapasztalataikat a hazai kkv-kal, mint például a Knorr-Bremse.

 

Amellett, hogy a HITA a szakmai tudását, valamint a külföldi befektetők számára létrehozott beszállítói adatbázisa által maximális háttértámogatást nyújt a hazai beszállítóknak, elengedhetetlenül szükséges az is, hogy a már tapasztalt, integrátori szerepet vállaló nagyvállalatok gyakorlati útmutatással segítsék a kisebb vállalkozásokat - idézte a közlemény Berényi Jánost.

 

Lepsényi István kifejtette, óriási lehetőség előtt állnak a hazai beszállítók, mert a járműipar, mint a gazdaság húzóágazata rendkívül sok vállalatot integrál.

 

Nagy kihívás beszállítóvá válni, ezért az ezt az utat választó cégeknek sok segítségre van szükségük. A közös segítségadás alapjait tették le a megállapodást aláíró szervezetek. Fontos, hogy ezek a cégek, mint beszállítók, a kutatási-, fejlesztési folyamatokban is részt vegyenek. Ez azt is jelenti, hogy úgy járulnak hozzá a tudásalapú magyar gazdaság fejlesztéséhez, hogy a tudást beépítik a jól eladható termékekbe - a közlemény szerint ezt hangsúlyozta Lepsényi István.

(MTI)

Utoljára frissítve: 2014-04-15 14:37:00

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>