. Ma Auguszta napja van.
Egy félidő alatt legázolták a magyar válogatottat a horvátok
2019-10-11 01:55:03
Egy félidő alatt legázolták a magyar válogatottat a horvátok

Egy félidő alatt legázolták a magyar válogatottat a horvátok

A 2019. október 10-én Splitben tartott Európa-bajnoki selejtezőn Horvátország 3–0-ra legyőzte Magyarországot.

 

A horvátok az első pillanatban letámadták a a magyar kaput, védekezésnek nyoma sem volt. Az ötödik percben Kádár Tamás gyakorlatilag odaajándékozta a labdát Luka Modricnak, aki a félpályától gyalogolt a magyar kapuig.

 

 

 

Ezután játékmodort változtatott a magyar válogatott, de a letámadással sem tudta meglepni a horvátokat.

 

A második gólnál a 23. percben egy szöglet egész jó esély kínált Vida Máténak, de kiment fejese. Ezúttal Lovrencsics veszítette el a labdát. Rebic vitte el a balszélen, majd középre adott, Kádár nem tudta eltakarítani a labdát, Petkovic pedig a kapunak háttal sarkazott kapuba Gulácsi mellett.

 

 

A 42. percben Kádár maradt le megint az emberéről, nem tudott tisztázni. A gólt érő balga megmozdulásán ő maga nevetett legjobban. A beadást végül Petkovic tette kapuba lábszárral.

 

 

A második félidőben nyugodtan kezdtek a magyarok, 54. percben Kleinheisler Rebicnek rúgott oda, és tizenegyeshez jutottak a horvátok, ám Gulácsi Péter bravúrral szögletre ütötte Ivan Perisic lövését. A még a büntetőrúgás előtt szabálytalankodó Kleinheisler László egy sarokrúgás elvégzése előtt reklamálásért a második sárga lapját is megkapta, ezért  kiállították.

 

A 77. percben Lang Ádámot Domagoj Vida lekönyökölte egy fejelésnél. A magyar játékost elég hosszan ápolták vérző fejsebe miatt, végül csak kötéssel folytathatta a meccset.

 

„Szeretnék bocsánatot kérni ezért a vereségért, hiszen rengeteg magyar szurkoló utazott el Horvátországba. A mai este süllyedő hajónak tűnt a csapatunk, amelynek én voltam a kapitánya. Tudtuk, hogy jobbak, és azt is, hogy kikaphatunk, de nem ilyen módon. Ez elfogadhatatlan!”nyilatkozta csalódottan Marco Rossi szövetségi kapitány.

 

„Ahogy a mai meccsen játszottunk, őrültség lenne azt gondolnunk, hogy nyerhetünk Walesben. Ha győzni akarunk, teljesen más hozzáállás kell mindenkitől. Ebben a vereségben mindenkinek megvolt a maga felelőssége. Négy-öt elképesztő egyéni hibát követtek el a játékosok, nem emlékszek olyanra, hogy az én pályafutásom alatt előfordult volna ilyen. Nem találom a jelzőket arra, hogy mi történt, de túl kell jutnunk ezen” – tette hozzá.

 

A vereség és a Wales-Szlovákia meccs 1-1-es eredménye miatt a magyar válogatott csoportjában a negyedik, Azerbajdzsán és Wales ellen harcolhatja ki a továbbjutást, az első két hely valamelyikét, de nincs túl kedvező helyzetben.

 

(Forrás: Index, címlapkép: Huszti István)

Utoljára frissítve: 2019-10-11 02:20:43

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>