. Ma Kristóf napja van.
Egy cukrászat gépesítése
2024-09-17 11:08:55
Egy cukrászat gépesítése

Egy cukrászat gépesítése

Ebben a cikkünkben azt járjuk körbe, milyen gépek, berendezések szükségesek egy modern cukrászda, látványpékség hatékony és zavartalan üzemeltetéséhez a termékek elkészítésétől a mosogatásig.

 

A legfontosabb gépek egy cukrászatban

 

Egy cukrászda vagy kis pékség sikeres üzemeltetése szempontjából mindig fontos kérdés a megfelelő gép-, illetve eszközpark kialakítása. Mivel ezek a profilok a tésztakészítést jellemzően elkerülhetetlenül magukba foglalják, ezért habverő keverőgépek, dagasztó- és tésztanyújtó gépek bizonyára központi szerephez jutnak.

 

A tésztákat viszont jellemzően nem önmagában kínálják, ezért a kutterek, zöldség-és gyümölcsszeletelők, aprító- és darálógépek az eszközök másik fontos csoportját képezik, hiszen ezek nélkül a gyümölcsök feldolgozása, krémek, vagy akár a marcipán elkészítése elképzelhetetlen.

 

Sütés, főzés a cukrászatban

 

A süteményeket, ahogy azt a nevük is mutatja, legtöbbször sütni szokás. Fontos, hogy az erre a célra választott berendezés képes legyen pontosan beállítható hőmérsékletet egyenletesen tartani, hiszen a tészták csak így lesznek tökéletes minőségűek. Érdemes légkeveréses technológiában gondolkodni, hiszen a fenti szempontoknak ez felel meg a legjobban, de minden esetben a termékkínálat igényeiből kell kiindulni.

 

A krémeket viszont főzni szokás, erre egy gáztűzhely, vagy éppen egy elektromos, esetleg indukciós főzőlap is alkalmas lehet, attól függ, mi a feladat, a főző eszközöket is a célokhoz mérten kell kiválasztani.

 

Hűtés, mosogatás

 

Mivel jellemzően érzékeny élelmiszerekről van szó, ezért a megfelelő hűtés biztosítása kardinális kérdés, arról nem is beszélve, hogy a megfelelő tárolás mellett a kínálás szempontjait is figyelembe kell venni, hiszen süteményt klasszikusan a szemünkkel választunk.

 

Pont az élelmiszerek érzékenysége miatt egy sokkoló hűtő is praktikus lehet, hiszen ezzel könnyen kimenthető a kész termék a veszélyes hőmérsékleti tartományból, illetve a munkafolyamatokat is fel lehet gyorsítani, hiszen könnyebben megy a díszítés alacsony hőmérsékleten.

 

A vitrinek egy klasszikus cukrászdában alapelemek számítanak, remekül biztosítják a sütemények, torták, desszertek megfelelő bemutatását, miközben a biztonságos tárolásról is gondoskodnak.

 

Szintén az élelmiszerek romlandósága okán fontos a megfelelő mosogatókapacitás kialakítása, hogy a nagy mennyiségű edényt, eszközt minél gyorsabban és hatékonyabban lehessen a megfelelő higiéniai állapotba hozni.

 

Egy cukrászat kiépítésekor, bővítése vagy modernizálása esetében mindig fontos, hogy az új berendezéseket megfelelő beszállítótól szerezze be, ezért válasszon a Nagykonyhai.com Webáruházban kapható cukrászati gépek közül, illetve süteményhűtő és hűtővitrin kínálatából.

További híreink
A kültéri élet kulcsfontosságú elemei
Ahogy a jó idő beköszöntével az élet egyre inkább áttevődik a szabadba, a kert és a terasz megújul, és új lehetőségeket kínál a kikapcsolódásra, pihenésre vagy éppen bará...
2025-03-07 09:40:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hogyan válassz ügyfeleidnek karácsonyi ajándékot?
Ahogy az év végéhez közeledünk, sokan elkezdik keresni a megfelelő karácsonyi ajándékokat. Míg egyesek már hónapokkal korábban kikísérletezték a tökéletes ötleteket, máso...
2025-03-07 09:38:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Erősít a Tisza, nyomában a Fidesz
A pártválasztók körében a Tisza Párt támogatottsága nem változott, míg a Fidesz-KDNP 4 százalékpontot erősödött, így az állás 37-36 a Tisza Párt javára.
2025-03-03 09:06:09, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Annyira szánalmasan átlátszó, amit művelnek a fidesz potentátok - most például Ruszin-Szendi Romulusz kapcsán ...
Bővebben >>