. Ma Ferenc napja van.
Egy cukrászat gépesítése
2024-09-17 11:08:55
Egy cukrászat gépesítése

Egy cukrászat gépesítése

Ebben a cikkünkben azt járjuk körbe, milyen gépek, berendezések szükségesek egy modern cukrászda, látványpékség hatékony és zavartalan üzemeltetéséhez a termékek elkészítésétől a mosogatásig.

 

A legfontosabb gépek egy cukrászatban

 

Egy cukrászda vagy kis pékség sikeres üzemeltetése szempontjából mindig fontos kérdés a megfelelő gép-, illetve eszközpark kialakítása. Mivel ezek a profilok a tésztakészítést jellemzően elkerülhetetlenül magukba foglalják, ezért habverő keverőgépek, dagasztó- és tésztanyújtó gépek bizonyára központi szerephez jutnak.

 

A tésztákat viszont jellemzően nem önmagában kínálják, ezért a kutterek, zöldség-és gyümölcsszeletelők, aprító- és darálógépek az eszközök másik fontos csoportját képezik, hiszen ezek nélkül a gyümölcsök feldolgozása, krémek, vagy akár a marcipán elkészítése elképzelhetetlen.

 

Sütés, főzés a cukrászatban

 

A süteményeket, ahogy azt a nevük is mutatja, legtöbbször sütni szokás. Fontos, hogy az erre a célra választott berendezés képes legyen pontosan beállítható hőmérsékletet egyenletesen tartani, hiszen a tészták csak így lesznek tökéletes minőségűek. Érdemes légkeveréses technológiában gondolkodni, hiszen a fenti szempontoknak ez felel meg a legjobban, de minden esetben a termékkínálat igényeiből kell kiindulni.

 

A krémeket viszont főzni szokás, erre egy gáztűzhely, vagy éppen egy elektromos, esetleg indukciós főzőlap is alkalmas lehet, attól függ, mi a feladat, a főző eszközöket is a célokhoz mérten kell kiválasztani.

 

Hűtés, mosogatás

 

Mivel jellemzően érzékeny élelmiszerekről van szó, ezért a megfelelő hűtés biztosítása kardinális kérdés, arról nem is beszélve, hogy a megfelelő tárolás mellett a kínálás szempontjait is figyelembe kell venni, hiszen süteményt klasszikusan a szemünkkel választunk.

 

Pont az élelmiszerek érzékenysége miatt egy sokkoló hűtő is praktikus lehet, hiszen ezzel könnyen kimenthető a kész termék a veszélyes hőmérsékleti tartományból, illetve a munkafolyamatokat is fel lehet gyorsítani, hiszen könnyebben megy a díszítés alacsony hőmérsékleten.

 

A vitrinek egy klasszikus cukrászdában alapelemek számítanak, remekül biztosítják a sütemények, torták, desszertek megfelelő bemutatását, miközben a biztonságos tárolásról is gondoskodnak.

 

Szintén az élelmiszerek romlandósága okán fontos a megfelelő mosogatókapacitás kialakítása, hogy a nagy mennyiségű edényt, eszközt minél gyorsabban és hatékonyabban lehessen a megfelelő higiéniai állapotba hozni.

 

Egy cukrászat kiépítésekor, bővítése vagy modernizálása esetében mindig fontos, hogy az új berendezéseket megfelelő beszállítótól szerezze be, ezért válasszon a Nagykonyhai.com Webáruházban kapható cukrászati gépek közül, illetve süteményhűtő és hűtővitrin kínálatából.

További híreink
Vujity Tvrtko tündöklése és bukása
Egyre inkább úgy tűnik, hogy az amerikai letelepedéséért küzdő Vujity Tvrtko, magyar „médiasztár” a szélsőjobboldali orbáni propaganda terjesztésének egyik kulcsszereplőj...
2024-10-01 12:20:31, Hírek, Fókuszban Bővebben
A köztársasági elnöknek nincs véleménye Orbán Balázs ’56-os hősöket alázó kijelentéséről
Sulyok Tamás köztársasági elnök sem most, sem a jövőben nem szeretné kommentálni Orbán Balázs vagy más miniszterek szavait – közölte a Sándor-palota kommunikációs igazgat...
2024-09-29 11:50:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhunyt Karsai Dániel – 47 éves volt
Karsai Dániel alkotmányjogász pénteken posztolt utoljára a Facebook-oldalán. Posztjában Orbán Balázs szavaira reagált, aki az ukrajnai háborúval kapcsolatban tett kijelen...
2024-09-29 11:49:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választások után számos ellenzéki politikus búcsúzott posztjától, köztük Karácsony Gergely mu...
Bővebben >>