. Ma Emma napja van.
Egész Dunaegyháza gyászol
2012-10-28 21:25:56
Egész Dunaegyháza gyászol

Egész Dunaegyháza gyászol

Zokogva, remegő kézzel gyújtotta meg a mécsest a vasárnapra virradó éjjel halálra gázolt, 24 esztendős B. Zoltán nagynénje azon a helyen, ahol a részeg autós átgázolt a négy gyalogoson. Zoltán édesapja ott állt a nő mellett és befelé nyelte a könnyeit. Szombat este még kezet fogott szórakozni induló, focista fiával, hajnalban pedig rendőrök hozták a szörnyű hírt: Zoltánt halálra gázolták.

 

 

 

 

 

- Értelmetlen halál – zokogott a nagynéni a mécsesek, koszorúk mellett. – Ez az átkozott megölte az öcsém fiát! A Jó Isten tekintsen le erre a szemét alakra kegyetlenül!

 

 

Négy fiatal férfi, négy barát indult gyalogosan hazafelé a dunaegyházai Faház büféből vasárnapra virradó éjjel, nem sokkal éjfél után. Teljes szélességében elfoglalva a Hajnóczy utcát, pedig a gyalogjárdán is mehettek volna. B. Zoltán (24 †), J. Gergely (30 †), L. Erik (19), és M. Áron (19) a büfében hagyták Áron bátyját, az ittas M. Ákost, aki a munkahelye Toyota Hilux gépkocsijával ment még este a Faházba.

 

 

- Én is ott voltam, de csak este kilencig – mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak Megyeri József, aki a barátjával hozott vasárnap koszorút a lassan emlékhellyé alakuló tragédia helyszínére. – Sajnos Ákos már akkor is ittas volt. Úgy láttam, hogy sört ivott…

 

 

A helyiek szerint Ákos nem sokkal a barátai távozása után ült a Toyotába. Talán az villant meg a fejében, hogy ha siet, még utoléri őket. A nyílegyenes útszakaszon még jobban megküldte a terepjárót. Nem észlelte a gyalogosokat - pedig a látási viszonyok jók voltak, valamint akkor még a faluban az eső sem esett -, és fékezés nélkül rohant a csoportba.

 

 

Zoltán és Gergely több métert repültek. Gyakorlatilag esélyük sem maradt a túlélésre. Eriket a kecskeméti megyei kórházba szállította a mentő, de azt mondják agyhalott, sajnos neki sincs sok esélye.  A sors furcsa fintora, hogy Ákos, mintha vigyázott volna a saját öccsére, csak a fiú lábát törte el a Toyotával.

 

Dunaegyháza gyászol. Nem nagyon akarnak beszélni az emberek a tragédiáról. A csöppnyi településen – összesen talán, ha 1600 lakosa van – mindenki a saját hallottjának érzi, hiszen gyermekkora óta jól ismerte az áldozatokat. Nem csoda, hogy bárkit megszólítottunk vasárnap a faluban, azonnal könnyek öntötték el a szemét.

 

 

- Én nem hiszem, hogy következményei lennének, itt Dunaegyházán, ennek a szörnyűségnek. Mi lehetne, hiszen Ákost is jól ismerjük. Nem készakarva tette… És hiába is kap majd büntetésként néhány évet a bíróságtól, nekem ezzel a fiamat már senki sem adja vissza. Én már örökké gyászolni fogok - mondta csendesen az útszéli mécsesek mellett Zoltán édesapja, és lehajtotta a fejét.

Kép és szöveg: N.N.M.

KORÁBBI CIKKÜNK:

Dunaegyházi tragédia: a helyszínen járt a Kecskeméti Hírhatár

 

Utoljára frissítve: 2013-10-25 18:05:49

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>