. Ma Csongor napja van.
Duna-Tisza közi Agrár Expo
2015-03-19 15:31:36
Duna-Tisza közi Agrár Expo

Duna-Tisza közi Agrár Expo

Hatodik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön a Duna-Tisza közi Agrár Expo-t. A minőségi magyar élelmiszertermékek, kézműves élelmiszerek bemutatását, népszerűsítését megcélzó esemény március 28-29-én, 9-től 18 óráig várja a látogatókat a Városi Sportcsarnokban.

 

 

 

 

 

Hat évvel ezelőtt a Hazai Termék Kft. azzal a céllal hívta életre a kiskőrösi Duna-Tisza közi Agrár Expo-t, hogy népszerűsítse a helyben termelt magyar élelmiszereket. Az expo mára a régió legnagyobb és leglátogatottabb agráreseményévé nőtte ki magát. A rendezvény sikerét jelzi, hogy évről-évre egyre több látogató, kiállító fordul meg az alföldi városban, mely a vidék agráriumának meghatározó központja. A rendezvény fő célja az elmúlt évek alatt semmit sem változott, továbbra is a minőségi magyar élelmiszertermékek, kézműves élelmiszerek bemutatása, népszerűsítése, értékesítési lehetőségeinek bővítése áll a középpontban. Emellett az expo szabadtéri részén mezőgazdasági-, haszon és személygépjármű kiállítás, kedvezményes növényvédő szer vásár várja a közönséget.

Az expo március 28-29-én, 9-től 18 óráig a házi készítésű sonkák, kolbászok, a kézműves sajtok, a borok, pálinkák, mézek, lekvárok, olajok, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek kóstolását és vásárlását teszi lehetővé a vásárlóközönség számára. A két nap alatt olyan egészséges, magyar élelmiszereket kínálnak a kiállítók, amelyek nem találhatóak meg a multik polcain.

A rendezvény első napján a mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek az agráriumot jelenleg foglalkoztató fajsúlyos témákban hallhatnak előadásokat, tehetnek fel kérdéseket.

A rendezvényt március 28-án, szombaton 10 órakor Kis Miklós Zsolt, agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár valamint Font Sándor, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke nyitja meg.

 

A PROGRAM:

10.30 órakor  DR. GYURICZA CSABA az uniós támogatásokat közvetítő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke ad tájékoztatást a 2015-ös év agráriumhoz kapcsolódó pályázatokról.

11.00 órai kezdettel DOMJÁN GERGELY a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-kiskun megyei elnöke tart előadást.

13.00 órától az expo vendége lesz BORBÁS MARCSI az M1 közkedvelt gasztro műsorának háziasszonya,

15 órai kezdettel pedig KOCSIS TIBOR fog színpadra lépni.

Március 29-én vasárnap 15 órától TÓTH GABI ad koncertet a vásárlátogató közönségnek.

A belépés mindkét napon ingyenes.

Utoljára frissítve: 2015-03-19 15:33:20

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>