. Ma Béla napja van.
Drogmentes élet - Legyen más a szenvedélyed
2015-02-06 06:31:20
Drogmentes élet - Legyen más a szenvedélyed

Drogmentes élet - Legyen más a szenvedélyed

„Legyen más a szenvedélyed" címmel Kecskemétre ért csütörtök délelőtt a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet országos road show-ja, melyben a fiatalok körében kampányolnak a drogmentes életről.








A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában 10 órakor kezdődő eseményen neves személyiségek hívták fel a fiatalok figyelmét a kábítószerek elutasítására, a drogmentes életre. Jelen volt többek között Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motorversenyző, Várkonyi Attila (Dj Dominique), Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, és Györgyiné dr. Koncz Judit, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Kecskeméti Tankerületének igazgatója.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Háttér: Az EU kábítószerügyi központjának (EMCDDA) 2014-es évi jelentése alapján Magyarország a drog által kevésbé fertőzött országok közé tartozik. Míg az Egyesült Királyságban ezer főre 8,3 heroin fogyasztó jut, Magyarországon csupán 0,5.

 

Az új Nemzeti Drogellenes Stratégia értékközvetítésének középpontjában a tiszta tudat, a józanság fontossága, az egészséges életmód kultúrája, az informálás, valamint az ellátás/felépülés-központú szemléletmód és a közösségi részvétel jelentősége áll. Ennek az üzenetnek az egyik fő hordozója a 2014. március végén indult „Legyen más a szenvedélyed!" Európai Uniós finanszírozású kiemelt projekt, amelynek elsődleges célja a fiatalok segítése, hogy droghasználat helyett másban leljenek célt és örömöt.

 

Az országos roadshow keretében a fiatalok olyan ismert, sikeres emberekkel, valamint szakemberekkel találkozhatnak, akik személyes példájukon keresztül utat mutatva képviselik a drogmentes, boldog élet lehetőségét. A roadshow célja, hogy az érdeklődők a maradandó élményeken túl hasznos tudást is szerezhessenek a megelőzéssel és a droghasználat veszélyeivel kapcsolatban.

 

A diákoknak szervezett roadshow nyolc hónap alatt országosan több mint 50 településen jelenik meg. A programban részt vesznek olyan szakemberek, sport vagy művészeti területről ismert személyek, akiknek élete hiteles példát mutat a fiataloknak, miközben maguk a gyerekek is lehetőséget kapnak, hogy bemutassák saját, egészséges szenvedélyüket a társaiknak.

(Fotók: Komlós József JR)

Utoljára frissítve: 2015-02-06 06:33:11

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>