. Ma György napja van.
Drog és gázpisztoly volt a Kecskeméten elfogott férfiaknál - VIDEÓVAL
2013-06-14 13:30:36
Drog és gázpisztoly volt a Kecskeméten elfogott férfiaknál - VIDEÓVAL

Drog és gázpisztoly volt a Kecskeméten elfogott férfiaknál - VIDEÓVAL

Az óriási erőkkel felvonuló rendőrök 4 férfit fogtak el Kecskeméten: kettőt már szabadon is engedtek. A ma kiadott közlemény szerint kábítószer volt a Petőfi Sándor utcai szoba-konyhában, valamint fegyver is. Azt, hogy ez milyen „fegyver” volt, egyáltalán nem említi meg a közlemény. A Kecskeméti Hírhatár fegyverszakértője egy fotó alapján úgy véli, hogy Zoraki gázpisztoly lehet, amit a jelenlegi szabályok szerint engedély nélkül bárki tarthat Magyarországon, otthon. A lefoglalt kábítószer mennyisége mintegy fél kilónyi „fű” és néhány gramm szintetikus drog.

 

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Richárd 26 éves kecskeméti és O. József 47 éves péceli lakosok ellen – mondta el Gál Kristóf, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője péntek (június 14-én) délben a 24 órával korábbi rendőri akció részleteit. - A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2012. évtől Kecskeméten rendszeresen értékesítettek kábítószert, illetve pszichoaktív anyagokat.

 

A rendőrszóvivő hangsúlyozta: tekintettel arra, hogy a nyomozás során információ merült fel, hogy az elkövetők fegyverrel rendelkeznek - amelyet később a házkutatáskor megtaláltak - a Kecskeméti Rendőrkapitányság a Terrorelhárítási Központ segítségét kérte az elfogás végrehajtásához. (A szerkesztő még egyszer hangsúlyozza: ilyen "fegyvert" ma bárki tarthat engedély nélkül az otthonában. A rendőrségi közlemény szerint a "fegyver" a lakásban volt. Nyílván ezért nem részletezi a rendőrségi közlemény, hogy milyen fegyverről van szó.)


KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A két gyanúsítottat, valamint az elfogáskor a társaságukban lévő 36 éves kecskeméti, és 29 éves öcsödi férfit a TEK műveleti egységei egy kecskeméti társasház előtt fogták el 2013. június 13-án délután. A 36 éves G. Róbert lakásában megtartott házkutatáskor a rendőrök 6 gramm mennyiségű fehér-krémszínű kristályos anyagot találtak, amely a gyorsteszt alapján methamphetamiene vagy MDMA (ecstasy). A 29 éves R. Sándor ruházatának átvizsgálásakor a rendőrök 32 gramm fehér színű port találtak, amely az elvégzett gyorsteszt szerint methamphetamiene vagy efedrin származék, így kábítószernek minősül. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

 

A 26 éves S. Richárd otthonában tartott házkutatás alkalmával 2.244 gramm mennyiségű - a gyorsteszt szerint amphetamin származéknak minősülő - port, valamint 484 gramm mennyiségű cannabist foglaltak le a rendőrök. A lefoglalt kábítószergyanús anyagok igazságügyi vegyész-szakértői vizsgálata folyamatban van.

 

S. Richárdot és O. Józsefet a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, egyben kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. Azt, hogy a fegyver milyen fegyver volt, nem közölte a rendőrség, és a videó felvételen sem látható. Van róla viszont egy fotó, az alapján a Kecskeméti Hírhatár fegyverszakértője úgy véli, hogy Zoraki gázpisztoly lehet, amit a jelenlegi szabályok szerint engedély nélkül bárki tarthat Magyarországon, az otthonában.

 

AZ ELFOGÁSRÓL KÉSZÜLT VIDEÓ.

 

KORÁBBI CIKKÜNK:

Nagy a baj: géppisztolyos, golyóálló mellényt viselő rendőrök Kecskeméten

Utoljára frissítve: 2013-06-14 13:49:56

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>