. Ma Márk napja van.
Drámaíró pályázatot hirdettek Kecskeméten – a nyertes díja 1.5 millió forint
2016-01-23 08:19:48
Drámaíró pályázatot hirdettek Kecskeméten – a nyertes díja 1.5 millió forint

Drámaíró pályázatot hirdettek Kecskeméten – a nyertes díja 1.5 millió forint

Drámaíró pályázatot hirdet a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója és a Kecskeméti Katona József Színház, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával - jelentette be a Magyar Kultúra Napján, pénteken délután a Katona József Emlékházba rendezett megemlékezés elején Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke. A pályázat részleteit Dr. Füzi László irodalomtörténész, a Forrás főszerkesztője, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek vezetője ismertette.


Kettőszázhuszonöt éve született Katona József, klasszikus nemzeti drámánk, a Bánk bán megteremtője. A város nagy szülöttére emlékezve a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója és a Kecskeméti Katona József Színház - Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával - a Katona József Emlékév keretében drámapályázatot hirdet.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A pályázatra olyan magyar nyelvű színdarab nyújtható be, amely még nem jelent meg nyomtatásban, amelyet nem mutattak be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon, és az előadási vagy közlési jogával más intézmény nem rendelkezik.

Egy szerző (vagy szerzői társulás) csak egy művel indulhat. A pályázat jeligés, ezért a kiírók azt kérik, hogy a szerző nevét és címét külön lezárt borítékban mellékeljék. A pályamunkákat „Katona József pályázat" feliratú postai küldeményként két nyomtatott példányban és digitális adathordozón (CD vagy DVD) lehet majd beküldeni a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek címére (6000, Kecskemét, Kápolna utca 11). Benyújtás határidő 2016. május 31.

A pályázat kiírói a beérkezett munkák elbírálására a színházi és irodalmi élet neves képviselőiből bírálóbizottságot kérnek fel. A bírálóbizottság egy díjat ad ki, a díj összege 1. 500.000 Ft. Az eredményhirdetés időpontja: 2016. augusztus 20.

A díjnyertes drámát a Kecskeméti Katona József Színház felolvasó színházi előadás keretében bemutatja. A darab közlésére a Forrás szerkesztősége igényt tart.

A bejelentést követően megemlékezést tartottak a Magyar Kultúra Napjáról a Katona József Emlékházban. Ennek keretében Dr. Füzi László irodalomtörténész, a Forrás főszerkesztője, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek vezetője „A Hírös Város névadója - Petőfi kecskeméti élményei 1842-43 telén" címmel tartott előadást. Majd a városi Katona József emlékévhez kapcsolódóan „Katona József és Petőfi Sándor találkozása Kecskeméten" témakörben Székelyné Kőrösi Ilona történész főmuzeológus tartott előadást.

Utoljára frissítve: 2016-01-23 08:50:34

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>