. Ma Sámuel napja van.
Defibrillátor került a Kecskeméti Fürdőbe
2013-04-08 14:25:58
Defibrillátor került a Kecskeméti Fürdőbe

Defibrillátor került a Kecskeméti Fürdőbe

Defibrillátor van mától a Kecskeméti Fürdőben. Az életmentő készüléket a Kecskeméti Sportiskola, illetve a mögötte álló Hírös Sport Nonprofit Kft. a Vízilabda Szakosztálynak köszönhetően szerezte be: a szakosztály TAO-s keretéből. A készülék, amelyet rendhagyó sajtótájékoztatón mutattak be a Kecskeméti Fürdőben ma (április 8-án) az újságíróknak, azonban nem csak a sportolók részére áll majd rendelkezésre, hanem a fürdőközönség számára is.

 

 

 

- Mindemellett abban bízunk, hogy soha nem kell majd használnunk. Amikor ugyanis üzembe kell helyeznünk, akkor már nagyon nagy a gond. A mi részünkről viszont kis megnyugvást jelent, hogy mostantól már nem csak a sportcsarnokban, hanem a fürdőben is van egy ilyen készülék – nyitotta meg ezzel a gondolattal a sajtótájékoztatót Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezetője.

 

* Zámbori Péter, Mák Kornél és Varga Erika a sajtótájékoztatón

 

Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere utalt arra, hogy néhány hónapja kezdődött meg az a program, amelyben a megyei kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya orvosai és ápolói kecskeméti középiskolákban oktatják az újraélesztés technikáját. Egyúttal megköszönte a város nevében a Vízilabda Szakosztálynak a fürdőbe került defibrillátor beszerzését. Mint elhangzott: a készüléket kedvezményesen ajánlotta fel a Defibrillátor Plusz Kft. a fürdőnek. A cég pedig azt is vállalta, hogy néhány órás tanfolyamon kiképzi a használatára a Kecskeméti Fürdőben dolgozó úszómestereket és a Hirös Sport Nonprofit Kft. edzőit.

 

 

Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetője mutatta be a készüléket az újságíróknak. Hangsúlyozta, hogy az alapszintű újraélesztés sikeressége a helyszínen tartózkodó emberek hozzáállásán múlhat. Ebben segít a defibrillátor, mely nem csak egyedülálló grafikus felülettel, jelzőfényekkel, ábrákkal, és feliratokkal, hanem magyar nyelvű hangutasításokkal is irányítja az életmentő személy minden mozdulatát.

 

Utoljára frissítve: 2013-04-08 14:28:42

További híreink
Megkezdődött a Hírös7 Fesztivál
Augusztus 19-én, szombaton este a Városháza és a Nagytemplom között felállított nagyszínpadon megtartották a fesztivál nyitógáláját.
2017-08-20 05:19:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Virág- és rózsakiállítás nyílt a kecskeméti Városháza Díszudvarában
Augusztus 19-én, szombaton 10 órakor virág- és rózsakiállítás nyílt a kecskeméti Városháza Díszudvarában, „Hírös mező virágai" címmel. Az eseményen részt vett és beszédet...
2017-08-20 04:57:50, Hírek, Fókuszban Bővebben
A „szegények kenyerét” ünnepelte a Wojtyla Ház sorsközössége
Jelentős vendégsereg és a Wojtyla Barátság Központ gondozottai egymással karöltve ünnepelték, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű búza termett országszerte, melyből Ist...
2017-08-20 04:40:52, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Neves szakemberekből álló zsűri választotta ki azt a kenyeret, amely egy éven át viselheti a „Kecskemét kenyer...
Bővebben >>