. Ma Ágnes napja van.
Defibrillátor került a Kecskeméti Fürdőbe
2013-04-08 14:25:58
Defibrillátor került a Kecskeméti Fürdőbe

Defibrillátor került a Kecskeméti Fürdőbe

Defibrillátor van mától a Kecskeméti Fürdőben. Az életmentő készüléket a Kecskeméti Sportiskola, illetve a mögötte álló Hírös Sport Nonprofit Kft. a Vízilabda Szakosztálynak köszönhetően szerezte be: a szakosztály TAO-s keretéből. A készülék, amelyet rendhagyó sajtótájékoztatón mutattak be a Kecskeméti Fürdőben ma (április 8-án) az újságíróknak, azonban nem csak a sportolók részére áll majd rendelkezésre, hanem a fürdőközönség számára is.

 

 

 

- Mindemellett abban bízunk, hogy soha nem kell majd használnunk. Amikor ugyanis üzembe kell helyeznünk, akkor már nagyon nagy a gond. A mi részünkről viszont kis megnyugvást jelent, hogy mostantól már nem csak a sportcsarnokban, hanem a fürdőben is van egy ilyen készülék – nyitotta meg ezzel a gondolattal a sajtótájékoztatót Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezetője.

 

* Zámbori Péter, Mák Kornél és Varga Erika a sajtótájékoztatón

 

Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere utalt arra, hogy néhány hónapja kezdődött meg az a program, amelyben a megyei kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya orvosai és ápolói kecskeméti középiskolákban oktatják az újraélesztés technikáját. Egyúttal megköszönte a város nevében a Vízilabda Szakosztálynak a fürdőbe került defibrillátor beszerzését. Mint elhangzott: a készüléket kedvezményesen ajánlotta fel a Defibrillátor Plusz Kft. a fürdőnek. A cég pedig azt is vállalta, hogy néhány órás tanfolyamon kiképzi a használatára a Kecskeméti Fürdőben dolgozó úszómestereket és a Hirös Sport Nonprofit Kft. edzőit.

 

 

Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetője mutatta be a készüléket az újságíróknak. Hangsúlyozta, hogy az alapszintű újraélesztés sikeressége a helyszínen tartózkodó emberek hozzáállásán múlhat. Ebben segít a defibrillátor, mely nem csak egyedülálló grafikus felülettel, jelzőfényekkel, ábrákkal, és feliratokkal, hanem magyar nyelvű hangutasításokkal is irányítja az életmentő személy minden mozdulatát.

 

Utoljára frissítve: 2013-04-08 14:28:42

További híreink
Lízingdíjakat sikkasztott: 250 milliós kár Bács-Kiskun megyében
Súlyosítva a Kecskeméti Törvényszék I. fokú ítéletét 5 év helyett 7 év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, az ügy II. rendű vádlottjaként gépjárműveket és ...
2018-01-20 04:56:19, Hírek, Fókuszban Bővebben
Utazás a női univerzum körül – A nők társadalmi helyzetének megvitatása
Utazás a női univerzum körül - a nők társadalmi helyzetének megvitatása" címmel kezdett előadássorozatot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tavaly a Katona József Könyvtá...
2018-01-20 04:44:04, Hírek, Fókuszban Bővebben
Vasárnapi sportprogram: Violin Maraton 2018
Jótékonysági Futóverseny a kecskeméti Kodály Iskola Szakgimnáziumi Növendékeinek szakmai fejlődéséhez, hangszeres tanulmányainak segítésére 2018. január 21-én, vasárnap.
2018-01-18 03:47:19, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Jogerősen kilenc év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a hercegszántói férfit, ak...
Bővebben >>