. Ma Andrea napja van.
Csúcsra jártak Bács-Kiskunban hétvégén a tűzoltók
2014-07-21 10:49:49
Csúcsra jártak Bács-Kiskunban hétvégén a tűzoltók

Csúcsra jártak Bács-Kiskunban hétvégén a tűzoltók

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett - közölte Kovács Andrea, a megyei katazstrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

 






Közlekedési balesethez riasztották a szabadszállási önkormányzati, a kecskeméti és a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat pénteken délután. A dunatetétleni elágazás és Fülöpszállás között, az 52-es számú főúton a 39-es kilométerszelvény közelében felborult egy kukoricát szállító nyerges vontató, melynek rakománya szétszóródott az úttesten. A balesetben egy ember megsérült. A tűzoltók a Székesfehérvárról érkezett daru és egy autómentő közreműködésével a kamiont kerekeire állították.

 

Pénteken délután a hirtelen jött nagy mennyiségű esővíz miatt kétszáz méter hosszan körülbelül negyven centiméter mély víz állt Kunszentmiklóson a Sétáló utcában. A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók szivattyú segítségével távolították el a lakóépületeket veszélyeztető vizet.

 

Kecskemét közelében, az 54-es számú főút 8-as kilométerszelvényénél felborult egy faaprítékot szállító nyerges vontató pénteken este. A balesetben a sofőr megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és felitatták az úttestre kifolyt üzemanyagot.

 

Szombaton reggel Kecel külterületén tűz keletkezett egy traktor fülkéjében. A keceli önkormányzati tűzoltók áramtalanították a traktort és egy vízsugárral oltották el a tüzet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább.

 

Az M5-ös autópálya 107-es kilométerszelvényénél, a Szeged felé vezető oldalon kigyulladt egy személyautó, szombaton délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.

 

Vasárnap délelőtt tűzesethez riasztották a nagykőrösi és a tiszakécskei önkormányzati tűzoltókat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. Szentkirály közelében egy családi ház előtt álló személygépkocsi égett. A lángok a járműről a családi ház ajtajára és ablakaira is átterjedtek. A tüzet a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el, a tiszakécskei tűzoltók elvégezték a szükséges utómunkálatokat. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

 

Lajosmizse külterületén, akácos erdő aljnövényzete ötszáz négyzetméteres területen égett vasárnap délután. A tűz három melléképületet is érintett. A lángokat a kecskeméti hivatásos, a lajosmizsei önkormányzati és a lajosmizsei önkéntes tűzoltók együttes erővel öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg. A tűz oltását egy leszakadt magasfeszültségű vezeték nehezítette. Személyi sérülés nem történt. 

 

Vasárnap délután Kiskunhalas külterületén, a Szegedi út melletti hulladéklerakó telepen kétszáz négyzetméteres területen szemét égett. A tüzet a kiskunhalasi és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A tűzoltók munkáját egy erőgép segítette.

 

Vasárnapról hétfőre virradó éjjel Lajosmizse közelében, az M5-ös autópálya 70-es kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon egy tehergépjármű közúti balesetet szenvedett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt csörlő segítségével megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

 

A hétvégén két esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét nagyméretű, megdőlt forgalmat, valamint lakóépületet veszélyeztető fák eltávolításához, és összesen 3 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-07-21 10:50:52

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>