. Ma Gedeon napja van.
Csombor Teréz és Orth Péter a Táncsics kollégiumban
2015-03-04 06:25:38
Csombor Teréz és Orth Péter a Táncsics kollégiumban

Csombor Teréz és Orth Péter a Táncsics kollégiumban

Csombor Teréz és Orth Péter színművészekkel, azaz édesanyával és a fiával találkozhattak az érdeklődők hétfő este a Táncsics Mihály középiskolai kollégium klubszobájában rendezett „Közéleti esték a Dél-alföldi Régióban" programsorozat keretében.

 

 

 

 

 

 

Csombor Teréz, a kecskeméti Katona József Színház színművésznője és Orth Péter, a kecskeméti Katona József Színház színművésze, a kollégium egykori diákja, Junior Prima Díjas, a Dél-alföldi Régióért Egyesület által támogatott kulturális programon az életükről, pályaválasztásukról, pályakezdésükről és pályafutásukról vallottak a jelenlévőknek.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Csombor Teréz 1956. május 17-én született a Jászberény és Szolnok közti Alattyánban. Az általános iskola után Jászberényben végezte el a gimnáziumot: itt több kórusban énekelt, a Bakki testvérek vezetésével. A Palotássy János zeneiskolában zongorázni, és énekelni tanult. Mindig színésznő vagy énekesnő szeretett volna lenni, bár komolyan sosem hitte, hogy ez sikerülhet.

A gimnázium után tanárképző főiskolára jelentkezett Egerbe, ahová azonban nem vették fel. Szolnokon viszont színházi statisztákat kerestek: elment, felvették. Énekelt a kórusban, táncolt a tánckarban és kisebb karakter szerepekben is kipróbálták. Bor József fedezte fel, aki elküldte tanulni Budapestre. Egy év stúdió és a Színművészeti Főiskola elvégzése után Bor már Győrben volt igazgató így oda ment Csombor Teréz. A színművészeti operett-musical szakán Kazán István és Versényi Ida osztályába járt és következett a nagybetűs élet, az igazi szakma. Győrben 6-8 szerep várt rá, leginkább zenés, de volt próza is köztük.

 

Majd Kecskemét következett, ahol szintén nagyon szép és jó szerepeket játszhatott el. Többször volt az évad színésznője, többször kapott Aranyrózsa-díjat, 1995-ben pedig a kollégák megszavazták az évad legjobb színésznőjének. Mégis mennie kellett a társulatból, amikor Bal József az új igazgató átvette a színházat és kipróbálás nélkül megvált Csombor Teréztől.

A színésznő életében nehéz időszak következett, de a Kecskeméti TV, a Margaréta Otthon, és a Ceglédi Patkós Irma Művészeti Iskola segítettek rajta. Új szakmát tanult, tanította a fiatalokat és az időseket, akikkel miden versenyt megnyert. Végül 11 nehéz év után Bodolay Géza visszahívta a kecskeméti színházhoz és azóta folyamatosan itt játszik.

1984-ben született fia, Orth Péter 9 éves korában játszotta el Nyilas Misi szerepét Kecskeméten. Azóta ő is színész...

Orth Péter a Színművészeti Egyetem elvégzése után a budapesti Nemzeti Színházba szerződött, majd 2010-ben visszatért Kecskemétre. Díjai: Pék Matyi-díj (2011), Latabár-díj (2011), ESTem-díj (2012), Junior Prima Díj (2014).

Utoljára frissítve: 2015-03-04 13:20:49

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>