. Ma Anita, Kármen napja van.
Csodagombát termeszt Fülöpjakabon Sándor
2012-09-09 15:45:55
Csodagombát termeszt Fülöpjakabon Sándor

Csodagombát termeszt Fülöpjakabon Sándor

Csodagombát termeszt Sándor. A kínai pecsétviaszgomba, amit jó néhányan a rákosok megmentőjének is mondanak, Európában egyedül nála, fülöpjakabi tanyáján fejlődik bio temékként, vegyszermentesen. Nem csak a betegeken segít a pecsétviaszgomba, hanem ezt tette a munkanélkülivé vált, emiatt már családi csőddel számoló Gyöngyösi Sándornak is. Aki 20 évig termelt laskát, majd a gazdasági válság kezdetén, 2009-ben a felvásároló közölte vele, hogy rohamosan csökkent a kereslet a gomba iránt. Nem vesz át több laskát. Ráadásul ekkor tették ki a munkahelyéről is Sándort.

 

- Ma már azt mondom, hogy csoda történt, amikor találkoztam a budapesti ökopiacon egy daganatos beteggel, aki elmondta, hogy vagyonokért vásárolja külföldről a kínai pecsétviaszgomba őrleményt. Azt kérdezte, hogy miért nem termelek én is inkább ilyet - emlékezik vissza a gombatermelő.

 

Sándor akkor még csupán annyit tudott erről a gombáról, hogy több mint 2000 éve ismerik és használják a Távol-Keleten. A kínaiak meggyőződése szerint a gyógygombának mágikus ereje van, emiatt a legkülönfélébb betegségek gyógyítására alkalmas. A készítmény Kínában és Japánban gyógyszer, az USA-ban szerepel az étrendkiegészítők listáján.

 

- Próbáltam húzni az időt, de a tippet adó beteg nem engedte. Folyamatosan kérdezgette, hol tartok a termesztéssel. Ilyenkor azt mondtam, hogy már dolgozom az ügyön… Ez nem volt igaz, de egyre jobban bosszantott, hogy 20 éves gombatenyésztő múlttal nem tudok megbirkózni a feladattal.

 

Sándor ma már elismeri: kétévi kemény munkájába, kísérletezésébe került, amíg eredményt ért el. Nem csoda, hogy hétpecsétes titokként kezeli a technológiát, és lakat alatt őrzi a telepet. Fotózni sem enged a „gombagyárban”, viszont a kifejlett gombákat már szívesen megmutatja.

 

- Szárítás és őrlés után lehet fogyasztani. Gyógyszer ízű, kesernyés, viszont a hatása fantasztikus – büszkélkedik a biotermelő.

 

 

 

 

 

De mit mond a gombáról a szakember?

 

- A gyakorlatomban a legfontosabb tulajdonsága, hogy bármilyen jellegű stresszel szemben erősíti a szervezetet. Így például daganatos betegségek esetén a gyógyszeres, és a kemoterápiás kezelések mellékhatásait rendkívüli mértékben csökkenti, és jobban működik az immunrendszer – magyarázza dr. Sipos Tibor orvos-természetgyógyász.

 

A kiskunfélegyházi Erzsébetnél 2010. novemberben diagnosztizáltak emlődaganatot. Decemberben megműtötték, majd ezt követően kezdte fogyasztani Sándor gombáját.

 

- Az első kemoterápiás kezelés rendkívül megviselt, és ekkor találtam rá az interneten a gombára. Hiszek abban, hogy a rák ma már nem legyőzhetetlen, és tényleg: a következő kemo kezelésnél jelentősen csökkentek a borzalmasan kellemetlen mellékhatások – mondta Erzsébet.

Noszlopy N. Miklós

 

 Ganoderma: A gyógynövények királya

 

A kínaiak évezredek óta kiemelkedő minőségű gyógynövényként tekintenek a Ganordemára. Ez az úgynevezett „első gyógyszer”, amely még hosszútávon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét és segít abban, hogy megőrizzük egészségünket és hosszú életet élhessünk.

 

A legtöbb betegséget a test működésének felborult egyensúlya okozza, a méreganyagok felhalmozódásának következtében. A Ganoderma jótékony hatása, hogy "orvosi ellenőrzést" végez a szervezetünkben és megtalálja a bujkáló betegségeinket. Ezt követően eltávolítja a méreganyagokat, hogy a test a saját természetes immunredszerével hatásosan gyógyítani tudjon.

 

Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a pecsétviaszgomba-por hatására a cukorbetegek vércukorszintje jelentősen csökkent. Tumorgátló, májvédő és gyulladásgátló hatása is igazolt. A sikeres gombatermesztés lendületet adott Sándornak és más gyógyító gombafajtákkal is kísérletezik. Például a shiitake-vel (illatos gomba), ami rákgyógyító hatású. Valamint a csicsókával, amit viszont a cukorbetegeknek ajánlanak.  


• A POLISZACHARID és a SZERVES GERMÁNIUM erős immunrendszert alakítanak ki. Daganatellenes tulajdonságokkal rendelkeznek; megakadályozzák a belső szervek elváltozásait. Emelik a vérrendszer oxigénszintjét, megsemmisítik az elhalt sejteket és a vízben oldódó méreganyagokat.

• Az ADENOZIN megakadályozza a vérrögök kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet és a zsírtartalmat, segíti a vér szabad áramlását, fejleszti az adrenalinmirigy funkcióját, hogy egyensúlyban tartsa a hormonszintet, szabályozza az emésztést és megfelelő állapotban tartja a vér PH szintjét.

• A TERPENOID erősíti az emésztőrendszert és felépíti az antigének által okozott allergiák elleni védelmet. Csökkenti a koleszterinszintet és aktiválja a sejtek atommagját.

• A GANODERIC ESSZENCIA megfiatalítja a szöveteket, optimalizálja a test funkcióit és fiatalságát, legyőzi a bőrbetegségeket és megszépíti a bőrt.


A GOMBATERMESZTŐ ELÉRHETŐSÉGEIT ITT < TALÁLJÁK MEG


 


   

Utoljára frissítve: 2012-09-12 06:44:19

További híreink
Öngyilkos lett a kelebiai posta vezetője, tettéért a céget hibáztatja
„Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel” – írta búcsúlevelében.
2020-01-06 20:58:08, Hírek, Környezetünk Bővebben
Elhunyt Gesztesi Károly
A népszerű színész tragikus hirtelenséggel távozott.
2020-01-04 18:16:27, Hírek, Környezetünk Bővebben
Emberrablásért négy év börtönre ítélték VV Aureliót
Plusz 14 hónapot kapott ráadásként a korábbi ügyei miatt.
2019-10-17 15:57:25, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az állatkert belépőkkel fejezi ki tiszteletét és köszönetét a megyeszékhelyen a frontvonalban dolgozóknak. A C...
Bővebben >>