. Ma György napja van.
Csapadékvíz elvezető csatorna épül Tiszakécskén
2014-04-10 18:10:52
Csapadékvíz elvezető csatorna épül Tiszakécskén

Csapadékvíz elvezető csatorna épül Tiszakécskén

Tiszakécskén évek óta jelentős problémát okoz az esőzések, valamint a nagy mennyiségű hó olvadása után megjelenő csapadékvíz összegyűjtésének és elvezetésének kérdése. Ezért is vált nagyon fontossá a csapadék, illetve a belvíz elvezető hálózat megépítése – mondta el Kovács Ernő, Tiszakécske polgármester egy mai sajtótájékoztatón.





A csapadékvíz elvezető hálózat megépítése azért is különösen szükséges, mert a város lakosainak, elsősorban a tavaszi esőzések és hóolvadás idején, beázik és megtelik pincéje, így számos esetben annak fala beomlik. Sokszor földcsuszamlás keletkezik, a közterületi útburkolat alól a víz kimossa a talajt, ami kátyúsodást okoz és hozzájárul az utak beszakadásához, állagának romlásához. A legtöbbször pedig, a házak előtti árkok hiánya miatt, a leesett és el nem vezetett csapadékvíz már az utak járhatóságát veszélyezteti, a közlekedést akadályozza. Az ilyen típusú károsodástól a csapadékvíz szabályozott elvezetésével óvhatjuk meg épületeinket, utjainkat – hangsúlyozta Kovács Ernő.

 

 

 

Az I. ütemben korábban (2002) elkészült a Szolnoki úttól jobbra és a Kiskunfélegyházi úttól északra fekvő városrész csapadékvíz elvezető hálózata. A II. ütem 1. szakaszban elkészült a Szolnoki úttól balra és az Attila úttól északra fekvő városrész gyűjtő elvezető csatornái, azonban ezen a városrészen forráshiány miatt nem építették meg az utcai becsatlakozó csatornákat.  A most zajó II. ütem 2. szakaszban tervezi az önkormányzat megvalósítani a II. ütem 1. szakaszban elmaradt utcai csatornákat, továbbá a Szolnoki út, Rákóczi út által lehatárolt városrész vízelvezető hálózatát, valamint a Kossuth, Szabolcska, dr. Bedő utcák csatornáját.

 

 

 

„A tiszakécskei önkormányzat belterületi víz-elvezetése (II. ütem 2. szakasz)” című projektre elnyert Európai Uniós támogatás mértéke összesen 343.693.755 Ft, mely a teljes költség 90%-át teszi ki. A projekt során összesen 10,757 km épített/felújított vízelvezető árok és csatorna épül ki. Az ár- és csapadékvíz károktól megvédett lakosság száma 1243 fő lesz, illetve a megvédett területek nagysága 46,6 ha nagyságú lesz. A kivitelezés várhatóan 2014 őszére fejeződik be.

 

 

A projekt kivitelezője a Duna Aszfalt Kft.

 

 

Utoljára frissítve: 2014-04-10 18:11:41

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>