. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Csalt a Mercedes, gigabírságot kapott
2019-09-25 08:12:51
Csalt a Mercedes, gigabírságot kapott

Csalt a Mercedes, gigabírságot kapott

A Kecskeméten is gépjármű-összeszerelő üzemet fenntartó német Daimler konszern 2008-tól 2016-ig úgy manipulálta a dízel Mercedes gépkocsikat, hogy azok számítógépei felismerjék, ha tesztelik az autókat és a teszteken kedvezőbb károsanyag-kiocsátási eredményeket produkáljanak, mint azután a valós forgalomban. A stuttgarti székhelyű gyár tehát ugyanúgy járt el, mint korábban a Volkswagen.

 

Most a Mercedes hatalmas büntetést kapott: 4 millió euró szabálysértési bírságot kell fizetnie Baden-Würrtemberg tartomány részére felügyeleti kötelezettség elmulasztása miatt, további 866 millió eurót pedig a szabálytalanság révén jogtalanul szerzett haszon ellentételezésére. Az összesen több mint 290 milliárd magyar forintnak megfelelő büntetés a tavalyi nyereség 11%-át viszi el.

 

A cég elleni eljárás ezzel lezárult, de a hatóságok továbbra is nyomoznak olyan természetes személyek ellen, akik a dízelmotorral szerelt Daimler-gyártmányok motorvezérlő rendszerét manipulálhatták. Éppen 2019. szeptember 24-én, kedden emeltek vádat a Volkswagen csalással gyanúsított egykori vezetői ellen, tehát a Mercedes vezetői sem aludhatnak még nyugodtan.

 

Az ún. dízelbotrány 2015 szeptemberében robbant ki, amikor az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége megvádolta a Volkswagent, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amely érzékeli a mérés körülményeit és olyankor az a szokásos nitrogén-oxid-kibocsátásnak csak a töredékét produkálja.

 

(Forrás: 444)

További híreink
Tavaszi gardróbfrissítés: ennek az 5 alapdarabnak ott a helye a te ruhatáradban is!
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel együtt, helyettük pedig jöhetnek a lengébb darabok. Ez pedig ...
2024-03-14 18:05:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csomagküldés Európa egyes országaiba
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgozni. Függetlenül az életkortól, egyre többen próbálnak szeren...
2024-03-14 17:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>