. Ma Emma napja van.
Bűnbánóak a Szaturnusz tolvajok
2014-07-11 08:50:37
Bűnbánóak a Szaturnusz tolvajok

Bűnbánóak a Szaturnusz tolvajok

Meg szeretné téríteni a bűncselekménnyel okozott károkat az a két férfi, akik tavaly nyáron ellopták a Szaturnusz bolygót ábrázoló szobrot Kecskeméten.









A Kecskeméti Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt közvetítői eljárást rendelt el egy 18 éves kunszállási és egy 20 éves kecskeméti fiatalember ellen, akik 2013. augusztus 18-án, a hajnali órákban Kecskeméten egy parkból elloptak egy Szaturnusz bolygót ábrázoló szobrot - mondta el a részleteket dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője.

A fiatal férfiak ittasan tartottak hazafelé, útközben pedig észrevettek egy parkban egy Szaturnusz bolygót ábrázoló, gömb alakú, bronzból készült szobrot. Magukhoz vették és ellopták a 700 ezer forint értékű műalkotást, a Kecskeméti Planetárium tulajdonát.

A rendőrök szerencsére megtalálták és lefoglalták náluk a bolygót ábrázoló gömböt, így az visszakerült a jogos tulajdonosához. A lopással a szoborban 300 ezer forint kár keletkezett.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatta a „Szaturnusz tolvajokat", akik vállalták, hogy közvetítői eljárás során jóváteszik az okozott sérelmet. Ehhez a sértett is hozzájárult.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a cselekményt beismerő fiatalok kérésének megfelelően az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. A közvetítői eljárás célja az, hogy a gyanúsítottak és a sértettek a közvetítő előtt megállapodjanak a bűncselekménnyel okozott sérelem jóvátételében. Ennek során bocsánatkérés, illetve az okozott kár megtérítése jöhet szóba. Ha a közvetítés eredményes lesz, úgy nem kell bíróság elé állniuk, és az ügyészség megszünteti az eljárást.

Utoljára frissítve: 2014-07-11 09:28:46

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>