. Ma Béla napja van.
Bontsuk le az elválasztó falakat a felekezetek között
2015-01-26 07:05:00
Bontsuk le az elválasztó falakat a felekezetek között

Bontsuk le az elválasztó falakat a felekezetek között

Szombat este véget ért az egyházak által szervezett közös ökumenikus imahét a református templomban. Vasárnap este ugyanis már mindegyik felekezet külön-külön, a saját templomában tartotta meg a „záró" Istentiszteleteket.








Szombat este Varga Nándor református lelkipásztor zárta le a közös ökumenikus imaheti együttléteket. Ő is felolvasta azt az igét, amit a nemzetközi ökumenikus imahetet előkészítő brazil csoport az imahét vezérigéjeként megjelölt: Jézus és a samáriai asszony találkozását, párbeszédét.

- Estéről estére ez a történet, ez a beszélgetés szólt hozzánk az elmúlt héten - mondta Varga Nándor. - Megtanulhattuk belőle, hogy Krisztus hogyan bontotta le egykor az embereket elválasztó falakat, melyek elválasztották egymástól a samáriaiakat és a zsidókat, a férfiakat és a nőket. Szép alkalma volt ez az ökumenikus imahét annak, hogy mi is lebontsuk azokat a köztünk lévő falakat, melyek a különböző felekezetek tagjai között állnak. Mostantól arra építsünk, ami összekapcsol és összeköt minket, és ne engedjük, hogy ezek a falak újjáépüljenek köztünk.

Mint korábban megírtuk: az ökumenikus imahét perselyadományait idén a Mezei utcai Közösségi Házban a közelmúltban indult gyermek missziós szolgálat, és roma játszóház kapja majd meg.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!



Utoljára frissítve: 2015-01-26 07:07:23

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>