. Ma Márk napja van.
Bilincsben jött, szabadlábon távozott az elmaradt utazást szervező tanárnő
2016-11-25 05:43:22
Bilincsben jött, szabadlábon távozott az elmaradt utazást szervező tanárnő

Bilincsben jött, szabadlábon távozott az elmaradt utazást szervező tanárnő

Bilincsbe verve hozták a rendőrnyomozók a Kecskeméti Járásbíróságra azt a 46 éves tanárnőt, aki a gyanú szerint 130 embert csapott be egy párizsi út meséjével, összesen 6 millió forinttal. A nő azonban szabad emberként hagyhatta el a tárgyalótermet... A bíró ugyanis nem találta indokoltnak, hogy előzetes letartóztatásba kerüljön.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

Nagy a valószínűsége annak, hogy a szülők és a becsapott diákok, akik közül többen születésnapi, illetve karácsonyi ajándékként kapták volna a 6 napos utazást, nem értenek majd egyet a döntést nyilván jogi paragrafusokkal igazoló bírósággal.

 

Ami viszont tény és az előzményekből ismert: a Kecskeméti Katedra Középiskolában tanárként dolgozó és mellékállásban utazásszervezéssel foglalkozó K. T. 2016 áprilisában meghirdetett egy hat napos párizsi kirándulást, amelyért előre részvételi díjat szedett be. A jelentkezőket végig abban a tudatban tartotta, hogy az iskola szervezésében lévő utazásra jelentkeznek, illetve fizetnek be. A jelentkezők úgy tudták, hogy a 45 ezer forintos ár magában foglalja a buszos utazást, a szállást 5 éjszakára - 3 és 4 csillagos szállodákban -, a félpanziós ellátást, a múzeumi belépőket és még egy szajnai hajózást is.

 

A két busznyi utas - főként diákok - október 31-én, hétfőn kora reggel indultak volna Kecskemétről a francia fővárosba. Vasárnap éjjel fél 10-kor azután e-mailt küldött a tanárnő azzal, hogy az utazás meghiúsul. Aki ezt a levelet nem olvasta, annak az édesanyja tovább sütötte éjjel a rántott húsokat, lázasan pakolták a bőröndöket, reggel pedig elmentek a gyülekezési pontra. Ott szembesültek azzal, hogy hiába...

 

A feljelentések az elmúlt napokban érkeztek a rendőrségre. Kiderült, hogy vannak olyan károsult családok, melyből többen is utaztak volna, és 100-160 ezer forintot fizettek a meghiúsult útért. A nyomozók lázasan dolgoztak, gyűjtötték az adatokat, hétfőn délelőtt őrizetbe vették csalás gyanújával a tanárnőt, a Kecskeméti Járási Ügyészség pedig kezdeményezte K. T. előzetes letartóztatását 30 napra. Erre került volna sor szerdán 15 órakor, a Kecskeméti Járásbíróságon.

 

K. T-t bilincsbe verve, vezetőláncon hozták a nyomozók, ám amikor meglátta a keol.hu fotósát, azonnal elfordult, és takarta az arcát. Ügyvédje pedig keményen felcsattanva igyekezett volna védeni a gyanúsított nő „személyiségi jogait".

 

A tanárnő bírósági meghallgatása mintegy 40 percig tartott. Ennek végeztével kihirdette a bíró a határozatot: K. T. nem került előzetes letartóztatásba, hazamehetett és szabadlábon védekezhet. A bíró szerint ugyanis az előzetes letartóztatás három feltétele közül - a bűnismétlés, a szökés-elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk befolyásolása - egyik sem képzelhető el.

 

Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, ami azonban a tanárnő azonnali szabadlábra helyezését nem gátolta. A rendőröknek le kellett róla venni a bilincset, és már szabad emberként hagyta el az épületet.

Utoljára frissítve: 2016-11-25 05:46:56

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>