. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Bács-Kiskun megyei Szakma Sztárok
2014-04-16 20:42:01
Bács-Kiskun megyei Szakma Sztárok

Bács-Kiskun megyei Szakma Sztárok

Orbán Viktor miniszterelnök adta át a díjakat a VII. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpontban. A Bács-Kiskun megyei fiatalok kiválóan szerepeltek a versenyen.

 

 

 

 

* A galéria fotóit a BKMKIK készítette.

 

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „VII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2014. április 14-16-a között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont került sor.

 

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve  a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

Szerdán, a verseny záróünnepségén kiderült, hogy a döntőbe jutott 10 fiatal Bács-Kiskun megyei szakemberből 6 versenyző dobogós helyezést ért el.

 

Eredmények:

1. helyezés (fodrász): Farkas Tamara (Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Kossuth Lajos Középiskolája és Szakiskolája, Kiskunfélegyháza)

1. helyezés (festő): Sebők Imre (Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolája, Kecskemét)

1. helyezés (mechatronikai technikus): Buzási Tibor (Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskolája, Kecskemét)

 

2. helyezés (cukrász): Kiss Dániel (Kecskeméti Humán Középiskola Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája, Kecskemét)

2. helyezés (kárpitos): Lajdi Ferenc (Jelky András Szakképző Iskola és Kollégium, Baja)

3. helyezés (ács): Zakariás Gergely (Jelky András Szakképző Iskola és Kollégium, Baja)

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

* A fotón a Szakma Kiváló Tanulója verseny eredményhirdetése Budapesten, a Hungexpo területén. A képen a második helyezett Kiss Dániel, a Kecskeméti Humán Középiskola Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája cukrász tanulója (b3) és tanára, Kiss Zoltán (b2) Orbán Viktor miniszterelnöktől (háttal, j4) vették át a díjat. Az eredményhirdetésen jelen volt Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár (háttal b4,) és Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (háttal, b). MTI Fotó: Beliczay László.

 

A Bács-Kiskun megyei diákoknak és felkészítő tanáraiknak szívből gratulál a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Utoljára frissítve: 2014-04-16 20:42:38

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>