. Ma Gedeon napja van.
Bács-Kiskun megyei lánglovagok sikere az országos bajnokságon
2017-09-17 07:05:53
Bács-Kiskun megyei lánglovagok sikere az országos bajnokságon

Bács-Kiskun megyei lánglovagok sikere az országos bajnokságon

Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpont adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Sport Club által közösen szervezett III. „PUMP&RUN" Országos Bajnokságnak.

Az ország minden részéből, több mint hetvenen - nők és férfiak egyaránt - érkeztek a komoly fizikai és pszichikai felkészültséget igénylő erőpróbára, hogy összemérjék erejüket és legyőzzék teljesítőképességük határait.

 

A tűzoltók a munkájuk kapcsán sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk, vagy a fizikai állóképességüket teszi próbára egy-egy feladat. Az aktív sportolás, az egészséges versengés és az egészséges életmód hozzájárul, hogy az ember kritikus helyzetekben is jól tudjon teljesíteni. Ez a verseny remek alkalmat teremtett a pszichikai és a testi teljesítés maximumának megtapasztalására. Mint már oly sokszor most is remekül teljesítettek a megye tűzoltói, különösen a kiskunhalasi és a kecskeméti kollégák.

 

 

A versenyzőknek jól átgondoltan kellett megtervezniük a nem mindennapi feladatok végrehajtását. Mind a női, mind a férfi versenyzők igen felkészülten és „harcra készen" érkeztek. Bizonyították mindannyian, hogy kellő kitartással, remek erőnléttel és lélektani edzettséggel rendelkeznek, képesek legyőzni a legyőzhetetlennek tűnő akadályokat, korlátokat. A vonulós állományon kívül a hivatali munkarendben dolgozók is becsülettel küzdöttek a Domb meghódításáért, hiszen a fővárosi tűzoltókat a hivatali hatósági kollégák képviselték, és teljesítették a versenyszámokat.

 

 

Megyénk sem adta alább, a hatósági szolgálatvezető asszony a négy női versenyző közül plusz nehézséget is vállalt, légzőkészülékben teljesítette a távot, melyért különdíjban részesült. A rendezvénynek az egészségügyi biztosítását a Kecskeméti Mentőállomás mentősei látták el, akik kedvet kaptak és kipróbálták a futás részét a versenynek. A mentős hölgy és két férfi kollégája természetesen teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben tette ezt.

 

A verseny maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), majd teljes védőfelszerelésben egy gyorsan emelkedő dombra való felfutásból (RUN) állt. A fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A fekvenyomás befejezése után - öt percen belül - teljes védőfelszerelésben álltak a versenyzők a futás rajtjához és vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Ezen a hétszáz méteren a versenyzők egy 350 méteres sík és egy 350 méteres emelkedő szakaszt küzdöttek le és értek be a várva várt célba, a Vízmű-domb tetejére.

 

 

A verseny egyéni eredményei:

30 év alatt: I. hely Huczek Zsolt Kiskunhalas HTP, II. hely Szabó Gábor Kecskemét HTP, III. hely Gróf Dávid Kecskemét HTP

30-40 év között: I. hely Csernák Zsolt Kiskunhalas HTP, II. hely Horváth András Attila Vas MKI, III. hely Papp Gábor Vas MKI

40 +: I. hely Baráth Attila Hajdú-Bihar MKI (Püspökladány HTP), II. hely Patai Gábor Kiskunhalas HTP, III. hely Varjú Zsolt Jász MKI.

Nők: I. hely Siska Odett Győr-Moson-Sporon MKI, II. hely Rácz Andrea Tolna MKI, III. hely Tímár Zita FKI

Abszolút legjobb: I. hely Csernák Zsolt Kiskunhalas HTP, II. hely Horváth András Attila Vas MKI, III. hely Baráth Attila Hajdú-Bihar MKI (Püspökladány HTP)

 

A verseny csapat eredményei:

I. hely Kiskunhalas HTP (Csernák Zsolt, Huczek Zsolt, Patai Gábor, Balázs János), II. hely Vas MKI (Horváth András Attila, Papp Gábor, Kontics Sándor, Vincze Balázs), III. hely Kecskemét HTP (Szabó Gábor, Gróf Dávid, Fenyvesi Norbert, Czakó Zoltán)

(bacs.katasztrofavedelem.hu)

Utoljára frissítve: 2017-09-17 07:13:15

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>